S fasado jubizol, ki danes krasi njegovo pročelje, je blok po prenovi uvrščen v energijski razred C, kar za stanovalce pomeni visoke prihranke energije.

Mestna občina Ljubljana je v letu 2016, ko je mesto Ljubljana nosilo naziv zelena prestolnica Evrope, skupaj s četrtnimi skupnostmi prvič razpisala in izvedla akcijo Naj blok leta. Z njo želi mesto stanovalce večstanovanjskih stavb spodbuditi k čim večji angažiranosti za čisto, urejeno in okolju prijazno sobivanje. Pri kriterijih ocenjevanja se prvenstveno upošteva prav energetsko učinkovitost objekta, na katero vpliva ustrezna toplotna izolacija fasade, pa tudi zunanji videz bloka ter skladnost barve fasade z okoljem.

Celovito svetovanje

Družba Jub je s svojimi fasadnimi sistemi jubizol, ki so v celoti izdelani v Sloveniji, doslej v našem glavnem mestu poskrbela za učinkovito in dolgotrajno toplotno zaščito številnih stanovanjskih stavb in tako poleg prihrankov energije stanovalcem zagotovila tudi večje udobje in kakovostnejše bivanje. Upravljavcem stanovanjskih blokov strokovnjaki v Jubu svetujejo ne le pri izbiri dovršenih in funkcionalnih fasadnih sistemov, ki z dolgo življenjsko dobo izpolnjujejo visoke energetske zahteve uporabnikov, pač pa jim pomagajo tudi pri izbiri primernih in obstojnih barvnih odtenkov, da bi v obstoječem urbanem ali naravnem okolju poudarili njihovo estetsko zunanjost.

Skupaj s stanovalci ljubljanskega bloka na Smoletovi ulici 12, 12 a in 12 b, ki so tudi z izbiro kakovostne in obstojne fasade jubizol v akciji za lepšo Ljubljano pridobili letošnje priznanje za naj blok 2017, se veselijo tudi v družbi Jub in jim z željo po čim boljši uporabniški izkušnji ob tej priložnosti za naziv iskreno čestitajo!

Najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji

Jub iz Dola pri Ljubljani je s 143-letno tradicijo najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji. Prepoznaven je kot ugleden proizvajalec kakovostnih zidnih barv in toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki z razvojem novih ter okolju prijaznih izdelkov in storitev stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu. Dolgoročni razvoj si ob sodobnih proizvodnih sredstvih ter strokovnem kadru, ki skrbi za razvoj izdelkov, zagotavlja tudi s pridobljenimi certifikati kakovosti, ki jih je na domačih tleh pridobil med prvimi v svoji dejavnosti, ti pa ustrezajo vsem najvišjim evropskim standardom ter tehničnim zahtevam.

Kot proizvajalec toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov jubizol se ponaša z najnovejšim certifikatom BBA, ki ga je pridobil na britanskem trgu in s katerim potrjuje njihovo kar 60-letno življenjsko dobo. Z energijsko varčnimi in trajnostnimi rešitvami v gradbeništvu se v Jubu tako ponašajo z visoko tehnologijo in produktivnostjo, na kar so še posebno ponosni. Jub je kot slovensko, sodobno in mednarodno uveljavljeno proizvodno podjetje z močnimi lastnimi blagovnimi znamkami prisoten na več kot tridesetih trgih in sodi med deseterico najbolj internacionaliziranih slovenskih podjetij. (ea)