Radanu je Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana očital, da je kršil obveznosti iz delovnega razmerja s tem, ko je 16. decembra 2014 83-letnemu bolnik s hiperkalijemijo odredil nastavitev kalijevega klorida, kar je v nasprotju s pravili medicinske stroke, in nato odredil medicinski sestri, naj nastavitve kalijevega klorida ne vpiše v zdravstveno dokumentacijo. Očitali so mu tudi, da je »z večjo verjetnostjo dopustil, da je kalijev klorid stekel v bolnika in povzročil zastoj srca«.

Vrhovni sodniki so se strinjali z Radanom, da pri presoji, ali je bila kršitev storjena, ni dovolj zgolj ugotovitev, da je verjetno bila. A že to, da je bolniku odredil nastavitev kalijevega klorida in naročil medicinski sestri, naj tega ne vpiše v zdravstveno dokumentacijo, je utemeljen in resen razlog za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, sta danes poročala Delo in Slovenske novice.

Po Radanovem mnenju sodišče ni uporabilo pravilne pravne podlage, ko je presodilo, da je s svojim ravnanjem kršil zdravniški kodeks, saj je z dejanjem Radan menda hotel le vzbuditi odziv pri sodelavcih. Vendar po mnenju revizijskega sodišča je prav to kršitev kodeksa, saj je pri bolnikih dopustna le uporaba znanstvenih in diagnostičnih metod, ki so namenjene zdravljenju, ne pa metod z drugačnimi cilji.

Poleg tega je prekršil številne druge določbe kodeksa, na primer tisto, »da se mora zdravnik zavedati, da vsako neustrezno, lahkomiselno, za zdravnika nečastno in ponižujoče dejanje prizadene tudi druge zdravnike in zdravstveno osebje ter zdravstvo v celoti«, pa tudi, »da morajo zdravnikovi ukrepi temeljiti izključno na odločitvah, ki lajšajo bolniku trpljenje in povrnejo zdravje«.