No, za mene je to fenomen, ki mu ni para, da parlament dva dni, preden ga predsednik države razpusti, ovadi predsednika. Upam, da ne piše kje, da ovadeni predsednik ne sme več opravljati predsedniške funkcije in mora predsednikovanje nemudoma prepustiti predsedniku parlamenta. Ta se pa odloči, da parlamenta ne bo razpustil…

Boruta Pahorja poznam že vrsto let, ko je bil še predsednik parlamenta in smo sodelovali prek invalidske organizacije. Sva na ti, kadar ga pokličem, se mi oglasi. Če ne more govoriti, se mi vedno opraviči. Je človek za malega človeka.

Spominjam se, ko je decembra leta 2008 postal premier RS. Bilo je nekaj dni pred napovedanim stečajem Industrije usnje Vrhnika. Poklical sem ga pozno ponoči in se mi je oglasil. Prosil sem ga, da naj kar ukrene, vsaj usnjarsko obrt obdrži, recepturo. Nič se ni dalo več narediti. Država kot večinski lastnik je z nekim Angležem Gregom zapeljala v stečaj največjo tovarno usnja v Evropi. Posledica stečaja IUV je bila za Vrhniko katastrofalna, o IUV na Vrhniki ni več ne duha ne sluha.

Kaj vse je Borut Pahor podedoval od svojega premierskega predhodnika, se ne omenja dosti, bi pa človek pričakoval, da ob obilici poročil preiskovalnih komisij, ki se zdaj sprejemajo v parlamentu in na podlagi teh pišejo ovadbe, najdemo še junaka, ki bi podtaknil v parlament v sprejem in obravnavo že pozabljeno Mogetovo poročilo o trgovini z orožjem.

Vid Drašček, Vrhnika