Po ugotovitvah policistov je 51-letni voznik, doma z območja upravne enote Tolmin, vozil kmetijski traktor s pripetim traktorskim priklopnikom iz naselja Klavže proti vasi Ponikve.

Med vožnjo je na priklopnem drogu ob prednji stranici prikolice stal 77-letni moški, ki je med vožnjo padel s traktorskega priklopnika na vozišče, kolo priklopnika pa je nato zapeljalo čezenj. Pri tem je 77-letnik, doma prav tako s Tolminskega, utrpel hude telesne poškodbe.

77-letnik zaradi hudih telesnih poškodb umrl

Na kraju so poleg policistov posredovali reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, kasneje pa ga je prevzela dežurna ekipa reševalcev helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je z vojaškim helikopterjem odpeljala v ljubljanski klinični center. Tam je 77-letnik po nekaj urah zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policisti, ki so o nesreči obvestili pristojne pravosodne organe, bodo zoper voznika kmetijskega traktorja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Gre za prvo smrtno žrtev letos na cestah na Severnem Primorskem, so še navedli na Policijski upravi Nova Gorica.