Zlati vitezi iz Las Vegasa so bili občutno boljši nasprotnik čez celoten potek srečanja, proti vratom Jonathana Quicka so sprožili neverjetnih 56 strelov, Kralji so na drugi strani poizkusili le 30-krat. Kljub temu je bilo po rednem delu izenačeno 1:1, zatem ko sta obe ekipi izkoristili eno izmed treh iger z igralcem več. V prvi tretjini je Vegas v vodstvo popeljal Alex Tuch, ki je izkoristil odboj ploščka od ograde za golom in ga pospravil v prazno mrežo.

Kings so v drugi tretjini zaigrali nekoliko bolj povezano, imeli nekaj več priložnosti, njihov prvi zadetek serije pa je vendarle uspel Paulu LaDueju, ki je po odbijanju zadel z branilskega položaja. Ker nobeni izmed ekip v nadaljevanju nikakor ni uspelo zadeti, se je tekma prevesila v podaljške, kjer se za razliko od rednega dela igra ob polnih postavah, torej pet na pet, in po potrebi tri 20-minutne podaljške, preden ekipi izvajata kazenske strele.

Tokrat je bila odločilna 36. minuta nadaljevanja, ko je zadel Erik Haula in pred domačim občinstvom svojo ekipo v seriji popeljal do vodstva z 2:0. Serija se seli v Los Angeles, kjer bo naslednja tekma na sporedu že v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Prav tako z dvema zmagama so končnico otvorili Winnipeg Jets, ki so Minnesoto tokrat premagali s 4:1, Philadelphia pa se je Pingvinom oddolžila za visok poraz (7:0) s prve tekme in zmagala s 5:1.