Prejšnji konec tedna sta v Pietramurati vozila na skorajda domači dirki, saj preizkušnja v Trentinu velja za najbolj obiskano, ko gre za slovenske navijače.

Tokrat bo podpore na oddaljenem prizorišču manj, za nameček pa se v nedeljo obeta še dež, ki bo gotovo začinil dirko. Prireditelji zagotavljajo, da je proga, ki jo hvalijo številni predstavniki v svetovnem prvenstvu, v odličnem stanju.

Podobnega mnenja je tudi Tim Gajser: »To je ena najlepših prog v koledarju. Na površju je zelo mehka, spodaj pa trša, z nekaj kamenja. Dirke se veselim, videli bomo, kaj lahko storimo tokrat. Upam, da mi uspe doseči rezultat, ki si ga tako želim.«

Klemen Gerčar je bil v Italiji blizu točk. Zgrešil jih je za dve mesti in le za nekaj sekund. Prikazal je zelo borbeno vožnjo in dobro hitrost, kar dokazuje, da se njegova forma stopnjuje.

Favorita za najvišja mesta bosta tudi na Portugalskem Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli, ki mu na zadnji dirki na domačem terenu ni uspelo zmagati, izgubil pa je tudi vodstvo v SP. Herlings je sezono začel silovito, na štirih dirkah je zmagal že trikrat, njegova prednost pred Cairolijem pa zdaj znaša deset točk. Gajser je skupno deveti.

Kvalifikacije bodo danes ob 18.10. Dirka bo v nedeljo, s prvo vožnjo v razredu MXGP ob 15.15 in drugo ob 18.10.