Drugouvrščena Drava je očitno zapadla v krizo, saj jo je po Iliriji danes premagal še drugi šišenski klub Bravo po učinkoviti igri v drugem polčasu. Tretjeuvrščena Nafta se bo v finišu spomladanskega dela poskušala vmešati v boj za drugo mesto. Jutri bo v derbiju gostila četrte Radomlje, ki so si nabrale previsok zaostanek, da bi lahko računale na preboj v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Lendavski drugoligaš je na domačem stadionu še vedno brez poraza, obenem pa ima tudi tekmo manj, saj ga čaka zaostali obračun z Zarico. Radomlje so jeseni z 1:0 premagale Nafto, tokratni dvoboj bodo pospremili tudi v televizijskem prenosu.

Po štirih zaporednih zmagah je odleglo nogometašem Brd, ki so se oddaljila od nevarnih mest, ki vodijo v tretjo ligo. Njihovi tokratni gostje v Brdih bodo vodilni nogometaši Mure, ki mirno korakajo po poti k neposredni uvrstitvi v prvo ligo. Mura si je že jeseni zagotovila udobno prednost pred zasledovalci, zmage proti slabšim ekipam pa dosega rutinsko. Med zanimivejšimi pari 23. kroga velja izpostaviti še primorski obračun med Dekani in Sežano. Tekmeca sta lani nastopala v tretji ligi, v tej sezoni pa sta zasidrana v zgornji polovici lestvice, a v moštvih vlada različno razpoloženje. Dekani so po štirih zaporednih porazih z Dravo, Dobom, Bravom in Krko zapadli v krizo, Sežančani pa so nakazali dvig forme. Do konca prvenstva je še osem krogov.

2. SNL, 23. krog, danes: Bravo – Drava Ptuj 2:1 (0:0); strelci – 1:0 Jugovar (50), 2:0 Đajić (55), 2:1 Bizjak (76), stadion v Spodnji Šiški, gledalcev 200, sodnik: Vivod, jutri ob 14. uri: Dob – Krka, Nafta – Radomlje, danes ob 16.30: Rogaška – Ilirija, Dekani – Sežana, Brežice – Zarica, Veržej – Fužinar, v nedeljo ob 16.30: Brda – Mura.