Rezultat glasovanja v DZ je bil 29 glasov proti obravnavi predlaganega zakona in 26 za obravnavo. Pri takšnem rezultatu se lahko vprašamo, kaj so nasprotniki s takšnim glasovanjem želeli že oddati svoj glas za prihodnjo JEK 2. Taisti poslanci imajo pred seboj predlog Energetskega koncepta Slovenije, s katerim se napoveduje povečana proizvodnja električne energije iz domačih trajnih virov. Pojavi se preprosto vprašanje, kako glasovati o enaki zadevi dvakrat, in to različno.

Za lažje razmišljanje pa lahko povem še eno resnico. Sulca so naselili dolenjski ribiči, ki so želeli obogatiti vodotok osrednje Save s to plemenito ribo, kar pomeni, da sulec, živeč v Savi, ni avtohtoni vodni živelj v tem predelu Save. Več informacij o tej selitvi (prenašanju) sulca iz Krke v Savo pa bodo znali povedati dolenjski ribiči.

In tudi državni sekretar Anton Žunič iz vlade RS je v svojem intervjuju napovedal nadaljevanje projekta HE na srednji Savi v svojem intervjuju v Financah v tem tednu.

In kaj ostane bralcem? Odgovor je preprost, v Savo moramo naseliti ščuke, ki bodo polovile poslance, ki uporabljajo tipke na glasovni napravi, misleč, da igrajo kakšno računalniško igrico.

Božo Dukić, Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije (ZENS)