V dolžino meri 4,94 metra, na voljo je široka ponudba varnostnih sistemov. Poleg serijske asistence za zaviranje v sili pre sense front je med drugim na voljo prilagodljiva vozna asistenca, ki vključuje tudi asistenco za zožena cestišča. V gostem prometu in pri hitrostih do 250 kilometrov na uro s pospeševanjem in zaviranjem pomaga vozniku pri vzdolžnem in prečnem vodenju vozila.

Po potrebi zavira do zaustavitve. Vsi motorji so serijsko opremljeni z blagim hibridnim sistemom, ki dodatno zvišuje udobje in učinkovitost ter lahko zmanjša porabo goriva. Pri zaviranju zagotovi do 12 kW moči in shrani električno energijo v ločeno litij-ionsko baterijo. Pri upravljalnem sistemu lahko voznik skoraj vse funkcije izvaja na dveh velikih zaslonih. Če je vozilo opremljeno z navigacijo MMI plus, je skupaj z njo vgrajen tudi Audijev virtualni prikazovalnik z diagonalo 12,3 palca.

Upravljanje poteka z večfunkcijskimi tipkami na volanu. Z glasovnim sistemom upravljanja se audi spremeni v inteligentnega sogovornika. Ukaze in vprašanja obdeluje na dva načina: z informacijami, ki so shranjene v vozilu, in vzporedno še z informacijami iz oblaka.