Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, ki jo vodi Anže Logar (SDS), je med drugim ugotovila, da so upravi in kreditna odbora NLB pod vodstvom Marjana Kramarja in Veselinoviča kazensko in odškodninsko odgovorni za slabe bančne prakse, za neupoštevanje skrbnosti poslovanja, neustrezen nadzor in za zavlačevanje pri izvajanju ukrepov, ki jih je naložil regulator. Veselinovič je v odzivu na te ugotovitve danes zapisal, da je bil predsednik uprave NLB samo 73 delovnih dni, dokler »ni bil odstopljen«, kar je po njegovem prepričanju prekratko obdobje, da bi bil odgovoren za nastanek t. i. bančne luknje.

»V tem kratkem obdobju nisem mogel niti želel narediti nič slabega; še več - to, da sem bil tako hitro odstopljen, verjetno vsakemu razumniku pove, v katero smer sem takoj začel delati,« je pripomnil. Je pa spomnil, da je vodenje banke prevzel leta 2009 na začetku gospodarske krize in da je bila »dostikrat odločitev, ali nekomu podaljšati kredit ali ne, hkrati tudi odločitev, ali ga poslati v stečaj ali ne«. Zagotovil pa je, da je na prvo mesto vedno postavljal interes banke.

Navedel je tudi, da ga preiskovalna komisija ravno zato, ker je bilo njegovo vodenje uprave zelo kratko, tudi ni poklicala na zaslišanje. »S tem pa sem izgubil možnost, da bi komisiji pojasnil svoje delovanje in stališča,« je obžaloval. Ker odgovornosti za nastanek bančne luknje ne more povezati s svojim kratkotrajnim vodenjem uprave NLB, ima zato »popolnoma čisto vest«.