Rendang se je zdaj znašel v središču spora med njegovimi ljubitelji v jugovzhodni Aziji in sodniško ekipo britanske televizije BBC v resničnostnem šovu Masterchef. Tekmovalci so v četrtfinalu dobili nalogo, da pripravijo jed, ki je za njih najpomembnejša glede na njihove kuharske izkušnje. Malezijka Zaleha Kadir Olpin se je lotila dolgotrajne priprave rendanga s piščancem. Sodnikoma Johnu Torodu in Greggu Wallaceu, masterchefoma iz Avstralije oziroma Britanije, jed ni bila všeč in sta Olpinovo odslovila. »Všeč mi je okus rendanga, tu je tudi slad kokosa. Ampak piščančeva koža ni hrustljava. Tudi vsa omaka je v njej, tako da ni za jesti,« je bil odločen Wallace in si skupaj s Torodom prislužil naziv ignoranta, ko gre za kulinarično kulturo zunaj ne ravno cenjene britanske kuhinje. »Hrustljav piščanec v rendangu? Ali sodnika mislita, da jima je bila servirana riba s krompirčkom (znano cvrtje iz hitre prehrane, op. p.)? Kakšno omejeno poznavanje kulinarike po svetu,« se je vsulo z jugovzhoda Azije, kjer vedo, da mora biti meso »mehko kot maslo«. Haikal Johari, chef singapurske restavracije Alma by Juan Amador z Michelinovo zvezdico, je bil do kolegov iz britanske oddaje bolj prizanesljiv, saj je dejal le, da nikoli ni slišal za hrustljavega piščanca v rendangu. Svoj piskerček pa je nemudoma pristavila veriga hitro pripravljenih piščancev KFC. »Edina stvar, ki mora biti hrustljava, je naš pečeni piščanec,« je objavila na Instagramu.