V sklopu odprave napak ob izteku garancijske dobe bodo sanirali betonske obloge in betonske robnike, so pojasnili na Darsu. Zapora predora Šentvid in priključne cevi v smeri proti Kopru bo trajala od 13. aprila do 3. maja, v smeri proti Kranju pa od 4. do 21. maja.

Kot so še zapisali, bo tri zaporedne konce tedna vzpostavljena popolna zapora predora, in sicer od petka od 20. ure zvečer do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Ob delovnikih bodo od ponedeljka zvečer do četrtka zjutraj vzpostavljene popolne nočne zapore, in sicer med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. V tem obdobju bo zaprt odsek avtoceste med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze.

Vozniki bodo v smeri Kopra izstopali z avtoceste čez priključek Šentvid na Celovško cesto in se preko priključka Ljubljana - Šiška in severne ljubljanske obvoznice vračali nazaj na avtocesto na razcepu Koseze. Iz smeri Kranja pa bodo vozniki izstopali z avtoceste preko razcepa Koseze na severno ljubljansko obvoznico in se preko priključka Ljubljana - Šiška in Celovške ceste vračali nazaj na avtocesto na priključku Šentvid.