Bilo je končano, še preden se je dobro začelo. Maribor je potreboval manj kot polčas, da je tradicionalno neugodno gostovanje spremenil v najlažjega. Tudi zato, ker je Darko Milanič znova spremenil prvo postavo in zelo zadel tako z Amirjem Derviševićem na sredini in predvsem Janom Mlakarjem v napadu. Še Luka Zahović je Mlakarju v zahvalo prepustil enajstmetrovko. Najboljša (zaostala) tekma te pomladi. Zaostanek se je tako skrčil na sedem točk. Sporočilo Olimpiji? »Sami sebi smo poslali sporočilo, da smo živi. Iz izkušenj vemo, kako je, ko imaš prednost, ki ni majhna. Nisi popolnoma miren, moramo pa mi gledati nase,« je sporočil Darko Milanič.

Ni pa šlo tako zlahka. Po hitrem vodstvu, ko je Dervišević zaposlil Mlakarja, ta pa Zahovića za njegov peti zaporedni gol na treh tekmah, je Triglav takoj zapretil za izenačenje. Saša Ivković je v krstnem nastopu v Kranju plačal davek neizkušenosti. Vendar je Mateju Poplatniku, prvemu strelcu lige, ki je letos zabil že s petih enajstmetrovk, Jasmin Handanović gladko ubranil enajstmetrovko. »Rešil nas je,« je priznal tudi Jan Mlakar.

Še preden so se Kranjčani sestavili, so ostali brez Davida Zeca, ko je zrušil Zahovića. Ta je enajstmetrovko prepustil učinkovitemu Mlakarju, ki je tako ob prvencu v vijoličastem zbral še tri asistence. In kot da ni bilo dovolj, je po kotu Derviševića še Vlado Šmit ob Šulerju zabil avtogol. Razpoloženi Mlakar pa je v nadaljevanju našel še neusmiljeno učinkovitega Marcosa Tavaresa in za konec še drugič Zahovića.

Rudar – Ankaran jutri ob 17. uri, sodnik: Obrenović

Vse, kar bo manj od rutinske zmage Rudarja, bo presenečenje. To je najkrajša možna napoved dvoboja med ekipama, med katerima je 27 točk razlike. Velenjčani trdno na četrtem mestu, Ankarančani ostajajo optimisti na dnu lestvice, ker izgublja tudi njihov prvi konkurent za obstanek Triglav.

Verjetni postavi – Rudar: Pridigar, Pišek, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Bijol, Parfitt - Williams, Novak, Trifković, Črnčič, Radić. Ankaran: Bužan, Soldo, Badžim, Pahor, Gliha, Nkama, Suljić, Burkić, Mate, Santos, Vodeb. Naša namig: 1.