Večer pred newyorškim spektaklom borb UFC 223 je prvi med borci Conor McGregor, človek, ki velja za ultimativnega svetovnega borca, malce podivjal. V garaži dvorane, kjer so bili boji, je v avtobus, poln tekmovalcev UFC, metal stole, držala za kolesa in posode za smeti, razbil okno avtobusa in ranil dva borca, ki naslednji dan zaradi tega nista mogla nastopiti. Za nameček je zlomil roko varnostniku, ki ga je po napadu lovil po garaži.

Po dogodku je pobegnil. Policisti so ga našli šele po nekaj urah, ga aretirali, čez noč pridržali v zaporu, naslednje jutro pa postavili pred sodnika. Obtožili so ga za napad, ki so ga posnele tudi varnostne kamere, tako da McGregorju ni ostalo drugega, kot da se je izrekel za krivega. Dosodili so mu 50.000 dolarjev varščine, ki jo je plačal in odšel iz zapora. Takoj za tem je na instagramu objavil svojo sliko z emotikonom molitve, dan kasneje pa še družinsko fotografijo z ženo in enoletnim sinom. Fotografija je bila posneta na Irskem, saj mu ameriški sodnik ni odvzel potnega lista, ker je njegov odvetnik zatrdil, da je »McGregor najbolj prepoznaven obraz na svetu« in da ni mogoče, da bi kamor koli neopaženo pobegnil. McGregorju za napad grozi najmanj leto, lahko pa tudi do sedem let zapora, a pravniki v ameriških medijih menijo, da je malo verjetno, da bo šel res v zapor. Lahko pa se zgodi, da bo dobil prepoved vstopa v ZDA, kar bi za Irca pomenilo kar velik hendikep v nadaljevanju kariere. Predsednik UFC Dana White je incident označil za »najbolj nagnusno stvar, kar se je kdaj zgodila v organizaciji«.

Mayweather bi se ponovno boril

Vzrok za napad naj bi bil spor med McGregorjevim prijateljem Artemom Lobovom in njegovim potencialnim izzivalcem za šampionski naziv Kabibom Nurmagomedovom, ki je bil v napadenem avtobusu. Lobov in Nurmagomedov sta se nekaj dni prej pričkala in zmerjala v hotelski avli, McGregor pa se je postavil na stran svojega prijatelja.

Mnogi pa menijo, da je bil McGregorjev incident načrtovan. Zgodil se je namreč prav v času, ko se je začelo šušljati, da bo prišlo do novega dvoboja med McGregorjem in Floydom Mayweatherjem. Slednji, ki je slabo leto upokojen, naj bi skoraj bankrotiral. Morebiti je le naključje, a le nekaj dni pred McGregorjevim divjaštvom se je v medijih pojavil tudi Mayweather, za katerega se javnost od avgusta lani ni posebej zanimala. Najprej je v nočnem klubu v Atlanti razmetaval denar in škropil s penino, nato pa so pred tem nočnim klubom streljali na kolono njegovih vozil in ranili njegovega varnostnika. Kmalu za tem je že razpredal, da bi se za visok honorar spet odpravil v ring, in to v borbi po pravilih UFC.

Šušljalo se je o dvoboju z nagrado milijardo dolarjev, dvoboj pa naj bi napovedali prav po končanem prvenstvu UFC 223 v New Yorku. Vse, kar je imel upokojeni boksar povedati svojemu morebitnemu nasprotniku, pa je bilo, da »ko enkrat dosežeš tako slavo, se moraš obnašati kot gospod«. Kar bržkone ni McGregorjeva odlika. Zna pa toliko bolje prodajati sebe in svoje boje, tako da je z napadom na avtobus spet vso pozornost preusmeril nase. Samo mimogrede: prav tisti dan je izgubil naslov prvaka v lahki kategoriji UFC, ker ni boril za obrambo naslova. Kot prvaka so opasali Kabiba Nurmagomedova, čigar avtobus je napadel McGregor. Tako se je več kot o novem prvaku spet pisalo o borcu s huliganskimi izpadi.