V upravi SDH bo tako po odhodu Drobne Popovičeve ostala le še predsednica uprave Lidija Glavina, medtem ko zakon o SDH predvideva tričlansko upravo. Nadzorniki SDH so si vse od decembra lani sicer prizadevali najti tretjega člana uprave, a ga niso uspeli imenovati. Noben od kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor, namreč ni pridobil zadostne podpore članov nadzornega sveta.

Spletne Finance so sicer danes pisale, da naj bi v SDH neuradno prišla nekdanja prva pravnica Pivovarne Laško in nekaj časa tudi predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik. Postala naj bi pomočnica uprave. Uradne potrditve o tem sicer ni.

Nadzorniki SDH, ki jih vodi Damjan Belič, so danes tudi sklenili, da SDH na skupščini Save, ki je sklicana za ponedeljek, ne podpre sklepa o dokapitalizaciji družbe v višini 12,5 milijona evrov. Seznanili so se z namero, da SDH dolžniško financira ali vstopi v delež v družbi Sava Turizem v maksimalnem znesku 4,7 milijona evrov, s čimer zagotavlja sredstva za prevzem deleža v Hotelih Bernardin.