30-letni Estonec Pavel je zapustil lokal v Valle d’Aosta (na približno 1000 metrih nadmorske višine), kjer je veselo popival in se na poti v hotel izgubil. A to sploh ne bi bilo nič čudnega. Kaj podobnega se lahko pripeti vsakomur v novem kraju, ki je poleg tega spil še kakšen kozarček preveč. Redkeje pa pride do tega, da namesto do hotela zavije na goro.

Pavel po poročanju italijanskega časnika La Stampa kar nekaj časa ni ugotovil, da hodi v napačno smer (in v višave), ko pa je to ugotovil, je bilo že prepozno. A je imel srečo v nesreči – ob dveh ponoči je namreč na višini 2400 metrov naletel na sicer zaprto restavracijo Igloo, a ker je bilo to edino možno zatočišče v mrzli noči, se je prebil vanjo in tam preživel noč. Zjutraj so ga zaposleni našli zvitega na postelji, ki si jo je uspel ustvariti iz klopi in nekaj blazin. Pozabil ni niti na vodo, ki si jo je nastavil ob posteljo, da maček zjutraj ne bi bil prehud, še piše La Stampa.

Preden so Pavla našli na varnem, pa so ga po okolici že iskali gasilci in policisti. Ti mu bodo napisali kazen, ovadili pa ga ne bodo.