Začelo se je že v mladosti, ko ji je eden od trenerjev dejal, da je »debela kot svinja« in jo postavil pred ogledalo. »Vsega skupaj morda niti ni mislil tako slabo. Morda mu je manjkalo le znanje iz psihologije pri delu z mladimi,« je dejala Koukalova in priznala, da je bila kasneje včasih zaradi bolezni cel dan brez hrane in pila le vodo. Če je imela občutek, da je pretežka, je zaužito spravila iz sebe.

Nosilka dveh srebrnih kolajn iz Sočija 2014 in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2015/16 je šele pred tremi leti poiskala strokovno pomoč, k temu pa jo je pregovoril zdajšnji mož, sicer badmintonist, Petr Koukal. Skupaj sta se odločila tudi, da o tem javno spregovori in posvari druge. »Nočem, da bi drugi mladi športniki postali žrtve svoje nevednosti,« je še povedala tekmovalka iz Jablonca na severu Češke.

Zanimivo bo videti tudi, kako bo z njeno vrnitvijo v biatlonsko karavano. Zaradi težave z mečnico in ahilovo tetivo je namreč izpustila letošnjo sezono in napovedala, da je ne bo niti v naslednji.