Pri Utahu je za rekord poskrbel Donovan Mitchell, ki je na tekmi zadel štiri od petih trojk ter je zdaj pri 186-ih zadetih metih za tri točke, kar je rekord med novinci v ligi NBA.

Košarkarji Miami Heat, za katerega igra tudi slovenski as Goran Dragić, bodo zadnjo tekmo sezone odigrali v sredo, ko bodo gostili najboljšo ekipo vzhodne konference Toronto Raptors. Miami si je končnico priboril kot sedmo moštvo vzhodne konference.

Košarkarji Washington Wizards so se z zmago proti Boston Celtics s 113:101 po številu zmag in porazov 43:38 izenačili z Miamijem. V središču pozornosti je bil zvezdnik Washingtona John Wall, ki je vknjižil svojo 5000 asistenco. Postal je deseti aktivni igralec v ligi NBA s tovrstnim dosežkom in 64. v zgodovini. Tekmo je končal pri 29 točkah in 12 podajah.

Ekipa Philadelphia 76ers je premagala Atlanta Hawks s 121:113, zabeležila petnajsto zaporedno zmago – to je rekord franšize – in se utrdila na tretjem mestu vzhoda. Atlanta je po drugi strani zabeležila najslabši izkupiček med ekipami vzhodne konference, slavila je le 24-krat, kar 58-krat je izgubila.

Košarkarji petouvrščene ekipe Indiana Pacers pa so izgubili proti Charlotte Hornets (93:119). Los Angeles Lakers so izgubili proti Houstonu z 99:105, Dallas pa s 97:124 proti Phoenixu.

Utah : Golden State