Le še dobrih 90 minut loči nogometaše Reala od zgodovinskega 29. preboja v polfinale lige prvakov. Madridčani, ki se med najboljše štiri klube v Evropi redno uvrščajo vse od leta 2011, so tudi v tem pogledu absolutni rekorderji. Tako bo ostalo še lep čas, saj je po številu nastopov v polfinalih njihov najbližji zasledovalec Bayern München, ki je doslej v tej fazi tekmovanja zaigral devetnajstkrat.

V španski prestolnici pred drugo tekmo z Juventusom verjetno ni osebe, ki bi podvomila o napredovanju dvanajstkratnih evropskih prvakov. Temu pritrjuje tudi statistika. Z zmago gostov s 3:0 se je doslej namreč končalo 49 prvih polfinalnih obračunov, zaostanka treh golov na povratnem dvoboju pa ni uspelo nadoknaditi še nobeni ekipi. Za nameček je Real najmanj zadetek dosegel na zadnjih 24 tekmah lige prvakov, tri gole pa mu je v letošnji sezoni na Santiagu Bernabeuu zabila zgolj Barcelona.

Torinčani so pred misijo nemogoče, ocenjujejo pri najuglednejšem italijanskem športnem časniku Gazzetti dello Sport, medtem ko upanja še niso izgubili pri Tuttosportu. »Če ne verjamete, ostanite doma. Bilo bi nedopustno, če bi se tekmo odigralo, kot da je vse odločeno,« so prepričani novinarji časopisa in napovedujejo, da bo Juventus na zelenico stopil s kar štirimi nogometaši v napadu. »V nogometu je vse mogoče. Imeli smo slab dan in podobno se lahko primeri tudi Realu Madrid,« se apatiji po porazu minuli teden ni želel prepustiti niti Massimiliano Allegri. Trener Juventusa bo po suspenzu zaradi kartonov lahko znova računal na Medhia Benatio in Miralema Pjanića, medtem ko zaradi izključitve na prvi tekmi ne bo Paula Dybale.

Kot zanimivost velja zapisati, da je španska državna komisija za boj proti nasilju, ksenofobiji in nestrpnosti današnji obračun označila za dogodek visokega tveganja. Za varnost 77.000 navijačev, od tega 3400 gostujočih, bo posledično skrbelo več kot 2000 policistov in varnostnikov.

Bayern doma skoraj nepremagljiv

Potem ko je v soboto z zmago proti Augsburgu osvojil šesti zaporedni naslov nemškega prvaka, skupno že 28., pri Bayernu vse sile usmerjajo v ligo prvakov in ponovitev sezone 2012/2013, ko so osvojili zgodovinski trojček lovorik. Proti Sevilli bodo branili prednost zadetka s prve tekme, dvoboj pa bo med drugim tudi priložnost za trenerja Bavarcev Juppa Heynckesa, da še nekoliko popravi svojo statistiko proti Andaluzijcem. Kot trener Athletica Bilbao, Tenerifa, madridskega Reala in ne nazadnje Bayerna se je z njimi pomeril na 13 tekmah in poleg šestih zmag vpisal še tri remije in štiri poraze.

»Ko prvo tekmo izgubiš z 1:2, moraš na povratni tvegati. Igrati moraš bolj napadalno, kar Sevilla tudi bo. A tudi mi imamo svoj slog in napadalni načrt. Igrali bomo tako, kot vedno igramo doma,« je pred tekmo dejal Jupp Heynckes. Samozavest Nemca je upravičena, saj je njegova ekipa na Allianz Areni na zadnjih 21 tekmah zmagala kar dvajsetkrat.