Po zaključku 2. lige ABA se v košarkarski ligi za prvaka začenja ritem dveh tekem na teden. V 7. krogu sta bila prva na delu Ilirija in Helios, jutri pa obračuni čakajo še preostalih šest ekip. V Rogaški Slatini se bosta udarili tretjeuvrščena Primorska in četrtouvrščena Rogaška.

Koprčani so prejšnji teden v Čačak odkrito krenili z željo po zmagi in uvrstitvi v ligo ABA, zato je bilo razočaranje po porazu s Krko v finalu ogromno. Trener Jurica Golemac je imel tako veliko dela, da je igralce hitro zbral in jim vlil motivacijo za nove zmage. To mu je več kot očitno uspelo, saj je Primorska v nedeljo v 6. krogu ugnala Šentjur. Manj uspešna je bila Rogaška, ki je gostovala v Tivoliju in po sicer dobri predstavi klonila proti Olimpiji. Trener Damjan Novaković tudi tokrat ne bo mogel računati na suspendiranega Mitjo Nikolića in Dragana Đuranovića, ki je bil izključen na zadnji tekmi v Ljubljani.

»V gosteh aktualnih državnih podprvakov v tej sezoni še nismo premagali, kar je zagotovo razlog več, da v tekmo z Rogaško vstopimo visoko motivirani,« pravi Jurica Golemac, Damjan Novaković pa stavi tudi na pomoč navijačev. »Jasno je, da je Primorska izjemno dobra ekipa in zelo zahteven nasprotnik. Pot do zmage bo še otežena, saj bomo igrali brez Nikolića in Đuranovića. Ne preostane nam drugega, kot da naredimo vse, kar je v naših močeh, in poskušamo priti do zmage.«

Na preostalih dveh obračunih bosta Krka in Olimpija poskušali zadržati vodstvo na lestvici. Novomeščani gostujejo pri zadnjeuvrščenem Šentjurju, medtem ko Ljubljančane čaka na papirju nekoliko težje delo pri Šenčurju.

Liga Nova KBM, za prvaka, 7. krog: Ilirija – Helios 66:83 (21:21, 42:45, 53:72, Čućović 16; Mahkovic 22)jutri ob 19. uri: Rogaška – Primorska, Šentjur – Krka, ob 20. uri: Šenčur – Olimpija.

Liga Nova KBM, za obstanek, 7. krog, jutri ob 19. uri: Podčetrtek – Celje, petek ob 19. uri: Zlatorog – LTH Castings, sobota ob 19. uri: Sežana – Hopsi.