Na mariborski občini so ob tem pojasnili, da bo z imenovanjem človeka iz mestne uprave zagotovljeno, da bodo mestna uprava in vsi projekti nemoteno vodeni naprej. Fištravec se je v popoldanski izjavi za medije Štrancarju zahvalil za dosedanje opravljeno delo, ki ga je v letu in pol mandata uspešno izvajal in pripravljal pogoje za izvedbo dalj časa pričakovanih in potrebnih infrastrukturnih projektov.

Štrancar, ki mu po sporazumni prekinitvi delovnega razmerja odpravnina ne pripada, je ob tem izrazil prepričanje, da mestno upravo zapušča v boljšem stanju, kot je bila ob njegovem prihodu. Med dosežki je izpostavil nekatere ključne projekte kot so sanacija Športnih objektov Maribor, javno-zasebna partnerstva energetskih sanacij in energetskega upravljanja, investicije v cestno ter komunalno infrastrukturo in podobno. »Prišli smo do točke, kjer menim, da smo pomembne izzive rešili in pripravili konkretne nastavke za projekte, ki sledijo. Izkušnje, ki sem jih pridobil na tem delovnem mestu so neprecenljive, nikoli pa nisem skrival ambicij, da bi se po delovanju v javni upravi vrnil v gospodarstvo, od koder prihajam in kjer je moja dolgoročna želja razvoja kariere,« je razloge za odhod pojasnil Štrancar.

Njegova pooblastila je prevzela Cekićeva, ki je že dalj časa zaposlena v mestnem uradu za finance in proračun in je tako seznanjena z vsemi aktivnostmi, ki potekajo, ter tistimi, ki so zastavljene v prihodnje. Fištravec je zato prepričan, da bo delo z vsemi pripadajočimi izzivi opravila strokovno in bo sledila ciljem, ki so za mesto in regijo ključni.

Štrancar v sredo odhaja na koriščenje presežnih ur in dopust, ki mu še pripada, svoje delovno razmerje pa bo zaključil 22. maja, ko bodo tudi opravili primopredaja poslov, dotlej pa bo Cekićeva naloge direktorice opravljala po pooblastilu.