Na trgu dela v Sloveniji je letos odjeknila prava eksplozija zaposlovanja. Podatki kažejo, da že dolgo ni bilo toliko zaposlitvenih priložnosti, ob tem pa se poraja vprašanje, ali jih znamo tudi izkoristiti. Na začetku karierne poti so prave informacije izredno pomembne. Pomoč dobro mentorja lahko pomeni veliko razliko pri tem, kako uspešni smo v svojem poklicu.

Delovni dan ob boku strokovnjakov

Adecco v Sloveniji zato mladim letos v sklopu dogodka »Experience Work Day« ponuja možnost, da en dan preživijo na upravi Adecca v Sloveniji. Preizkusili se bodo v konkretnih nalogah, spremljali direktorje in vodje področij pri delu in tako spoznali delovanje mednarodnega podjetja. Kandidati bodo delali ob boku z direktorji in vodji področji in imeli tako priložnost spoznati tudi, katere lastnosti in vrline ti iščejo pri svojih sodelavcih.

Izbira prave poklicne poti je izziv

Za veliko mladih predstavlja izbira poklicne poti, ki najbolj ustreza njihovim talentom in osebnostim, prvi in najbolj bistven izziv. »Experience Work Day« je globalna iniciativa Skupine Adecco, ki vključuje več kot 4000 strokovnjakov v skoraj 50 državah. Ti namenijo svoj čas, da bi mladim pomagali postati konkurenčnejši na trgu dela.

V Adeccu v Sloveniji bodo mentorsko vlogo prevzeli sodelavci: Matej Fabjan, finančni direktor, Zvone Zajc, direktor prodaje, Polona Romih, HR menedžerka za Slovenijo in Hrvaško, Jan Čejvan, direktor projektov, Iris Slamič, vodja strateških kupcev, Primož Hren, direktor področja administracije in Anja Žibert, vodja projektov Iskanja in selekcije.

»Kaj si želiš postati v prihodnosti?« je vprašanje, ki ga pogosto slišimo. Če odgovor še ni na dlani, je »Experience Work Day« prava izbira. Prijave zbirajo na naslovu pr@adecco.si do 20. aprila 2018, pri čemer naj posamezniki dodajo tudi, pri kateremu mentorju želijo preživeti dan. Več informacij je na spletni strani in Facebook profilu Adecca Slovenija. slo