»Ostalih dogovorov klub ne bo komentiral,« je na svoji spletni strani skopo zapisal klub, čeprav je še vedno precej, pravzaprav še več vprašanj, kakšne ukrepe in pogoje je sprejel upravni odbor in predvsem kakšne bodo posledice za Zahovića (na fotografiji). Še zlasti v luči dejstva, da to za NK Maribor ni prva zahtevna situacija, ko gre za odločitve in komunikacijo športnega direktorja.

Devetčlanski upravni odbor, v katerem so predstavniki sponzorjev, je športnega direktorja suspendiral po porazu s Krškim, ko se je klub distanciral in opravičil za izjave, ki jih je Dejanu Mitroviću, novinarju Ekipe SN, Zahović izrekel na uradni novinarski konferenci. »Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja kluba,« je takrat zapisal klub. Prav sprejetje odločitve brez njegove prisotnosti in vednosti je zmotilo Zlatka Zahovića: »Svojo funkcijo dajem na razpolago. Upravni odbor in predsednik, torej ljudje, ki vodijo klub, pa naj odločijo. Kar koli bodo odločili, bom sprejel in spoštoval.« Šestmesečno prepoved na vseh uradnih tekmah je Zahoviću, ki ima pogodbo s klubom do leta 2024, določila tudi disciplinska komisija NZS.

Se je pa suspenz po reprezentančnem premoru relativno obnesel na igrišču. Maribor je v Ljubljani na derbiju proti Olimpiji (1:1) prekinil niz dveh zaporednih porazov (kar enajst let ni izgubil treh tekem zapored) in proti Celju (3:2) zmagal prvič v Ljudskem vrtu to pomlad na šele peti tekmi (neslavni rekord, osem tekem brez domače zmage, je star deset let). Prerojeni Luka Zahović je zabil na teh dveh tekmah kar štiri gole (prej v vsej sezoni dva), Darko Milanič pa je začel tudi kampanjsko menjavati krilne nogometaše in je postal bolj kritičen do lastnega moštva. »Še vedno moti, da smo na štirih domačih tekmah dobili po dva zadetka,« je povedal po zmagi proti Celju.