Poraz proti Liverpoolu z 0:3 na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov je bil za Manchester City najvišji po 15. januarju 2017. Pri tem je zanimivo, da je bil tudi tedaj za meščane usoden klub iz Liverpoola, saj jih je s 4:0 nadigral Everton. Za nogometaše trenerja Pepa Guardiole se zdi, da se po mesecih nizanja zmag soočajo s prvo tekmovalno krizo v sezoni, saj jih je konec tedna premagal tudi Manchester United in tekmecu s tem preprečil predčasno slavje v angleškem prvenstvu.

Najboljša obramba premier lige je bila na zadnjih dveh obračunih premagana kar šestkrat, pri čemer ni zanemarljivo, da je proti Liverpoolu vse tri gole prejela v razmiku 19 minut, medtem ko so rdeči vragi od zaostanka z 0:2 do izenačenja prišli v le 97 sekundah. Nenaden padec zbranosti v igri očitno postaja prepoznaven znak ekip Pepa Guardiole, saj se mu je podobno že primerilo z Bayernom v polfinalu lige prvakov proti madridskemu Realu in Barceloni. »V ligi prvakov sem že velikokrat izgubil v razmiku desetih ali petnajstih minut. O tem zelo veliko razmišljam. Proti Barceloni je bilo še v 71. minuti 0:0, nato pa smo izgubili z 0:3. Mogoče je to moja krivda. O tem moram razmisliti,« meni Pep Guardiola, prepričan, da si lahko njegovo moštvo napredovanje zagotovi le v primeru brezhibne predstave.

Katalonca in njegovih nogometašev ne želijo odpisati niti otoški mediji, ki poudarjajo, da je ranjena zver najnevarnejša. Prav tako ne gre prezreti, da Liverpool na devetih evropskih tekmah proti angleškim predstavnikom v gosteh še ni zmagal (pet remijev in štirje porazi), kot tudi, da je še vedno negotov nastop Mohameda Salaha. »Nisem stoodstoten, ali bo igral. Raje bi dejal da kot ne, vendar bo treba počakati,« je o možnostih nastopa prvega strelca svoje ekipe dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Na podoben čudež kot navijači Manchestra Cityja bodo nocoj proti Barceloni upali privrženci Rome. Italijanski podprvak na vnovično igranje v polfinalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja čaka že vse od leta 1984, a so možnosti za to po porazu z 1:4 na prvi tekmi minimalne. Na stadionu Olimpico, kjer so Katalonci leta 2009 osvojili svoj tretji naslov v ligi prvakov, bo 129. nastop v tekmovanju lovil Andres Iniesta. Če bo vezist dobil priložnost, bo odigral že 22. tekmo v četrtfinalu in s tem prehitel dosedanja rekorderja Ryana Giggsa in Xavija Hernandeza, ki sta v tej fazi lige prvakov odigrala po 21 tekem.

Roma je v soboto v prvenstvu klonila proti Fiorentini, kar je bil že njihov sedmi zaporedni domači poraz. Če bodo Rimljani neuspešni tudi proti Kataloncem, bodo izenačili neslaven klubski rekord, postavljen pred sedmimi desetletji.