V ponovitvi zadnjega finala košarkarskega državnega prvenstva je Olimpija proti Rogaški tokrat veljala za precej večjega favorita kot maja lani. Ljubljančani so vlogo upravičili in Slatinčane premagali prvič v letošnji sezoni, do uspeha pa prišli predvsem po zaslugi moštvene igre. Kar trije posamezniki v moštvu trenerja Zorana Martića so namreč imeli statistični indeks višji od 20, najvišjega, 24, pa Devin Oliver. Američan se je celo spogledoval s trojnim dvojčkom, saj je 13 točkam dodal deset skokov in šest asistenc ter si tako prislužil naziv Dnevnikovega igralca 6. kroga lige za prvaka.

»Še vedno nas peče poraz proti Heliosu, kjer smo resnično prikazali slabo predstavo. Proti Primorski in Rogaški smo želeli pokazati, da smo imeli v Domžalah le slab dan. Tudi v prihodnje se ne smemo sprostiti. Če bomo nadaljevali z moštvenim pristopom, potem nas bo težko premagati,« je po zmagi proti Rogaški povedal Devin Oliver. 25-letni Američan je v lanski sezoni s precejšnjo prednostjo postal Dnevnikov igralec sezone v državnem prvenstvu, tudi v letošnji pa je eden ključnih posameznikov v ljubljanskem moštvu, ki ima to pot v rotaciji precej večje število kakovostnejših igralcev. Tudi zavoljo tega Oliver morda ne izstopa v takšni meri, kot je v prvem letu v Ljubljani, kljub temu pa ga bo Martić še kako potreboval, če bo želel Olimpijo pripeljati do drugega zaporednega naslova državnega prvaka.

V glasovanju za Dnevnikovega igralca kroga je tokrat drugo mesto zasedel center Primorske Marijan Čakarun, ki je k zmagi Koprčanov proti Šentjurju prispeval 20 točk in osem skokov. Na tretjem je pristal Saša Zagorac (zmaga Krke proti Iliriji, 17 točk in osem skokov), na četrtem Jure Pelko (zmaga Heliosa proti Šenčurju, 22 točk ter po tri skoke in asistence) ter na petem Mitch McCarron (zmaga Olimpije proti Rogaški, 19 točk in sedem skokov).