Glavna teniška vest današnjega dne je bila, da bo skušal Novak Đoković (na fotografiji) najti pot iz krize z nekdanjim trenerjem Marjanom Vajdo. Trenutno se v Marbelli pripravljata na turnir v Monte Carlu. Sodelovala sta od leta 2006 do 2017 in osvojila vseh dvanajst turnirjev za grand slam. Srbska javnost je navdušena, saj verjame, da se je Đoković tokrat odločil pravilno, potem ko se je v zadnjem mesecu razšel z Američanom Andrejem Agassijem in Čehom Radkom Stepankom.

Blaž Rola je izpolnil osnovni cilj in z uvrstitvijo v finale turnirja svetovnega izziva v Panami napredoval na 166. mesto svetovne lestvice, ki mu prinaša možnost igranja kvalifikacij za Roland Garros, drugi turnir največje četverice, ki bo konec prihodnjega meseca v Parizu. Najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene je z 48. mesta nazadoval na 53. Blaž Kavčič, ki ta teden tekmuje v Houstonu, je kot drugi najboljši slovenski igralec na 128. mestu.

Polona Hercog na začetku spomladanske sezone ni ponudila rezultatskih presežkov, a je vselej premagala tekmice, ki jih je glede na uvrstitev na lestvici morala. Ta teden je napredovala za tri mesta in je trenutno 80. igralka sveta. Med najboljšo dvestoterico sta od slovenskih igralk še Dalila Jakupović na 141. mestu in Tamara Zidanšek, ki je 163. Zanimiv slovenski dvoboj je potekal v finalu ženskih dvojic teniškega turnirja v Charlestonu (nagradni sklad 800.000 ameriških dolarjev). Katarina Srebotnik je bila v paru z Rusinjo Alo Kudrjavcevo s 6:3, 6:3 boljša od Andreje Klepač in Španke Marie Jose Martinez Sanchez. Katarina Srebotnik je osvojila že svoj 38. turnir med dvojicami, prvega po lanskem Stuttgartu. Med posameznicami je v Charlestonu zmagala Nizozemka Kiki Bertens, ki je bila v finalu s 6:2, 6:1 boljša od Nemke Julie Görges. V Monterreyu pa je Španka Garbine Muguruza v finalu s 3:6, 6:3, 6:4 premagala Madžarko Timeo Babos.

Oči svetovne javnosti so bile minuli konec tedna uprte v dvoboje četrtfinala Davisovega pokala. V naši okolici je bilo zanimivo v Varaždinu, kjer so Hrvati dosegli nov ekipni uspeh, saj so se s prepričljivo zmago s 3:1 proti Kazahstanu uvrstili med najboljše štiri države. Junak dvoboja je bil Marin Čilić, ki je dobil oba posamičnega dvoboja. Hrvati bodo po zmagi v prvem krogu proti Kanadi v Osijeku in Kazahstanu v Varaždinu tudi v polfinalu igrali na domačem terenu, ko bodo septembra gostili ZDA.

»Ne potrebujemo teniških doktoratov, da bi določili, da bomo igrali na pesku. Mi smo na njem odrasli, Američani so na njem najslabši,« pravi hrvaški selektor Željko Krajan. »Zakaj pa ne? Menim, da je čas, da končno odigramo Davisov pokal na enem od stadionov. Prepričan sem, da bi bilo vzdušje fantastično,« pravi Marin Čilić, ki se je s 36. zmago v Davisovem pokalu na lestvici najboljših hrvaških igralcev izenačil z Ivanom Ljubičićem.