»Mister Cosby, posiljevalec,« mu je vzklikala. Besedo posiljevalec je imela napisano tudi na prsih. Praktično takoj so jo prijeli policisti in odpeljali. Cosbyja so vrnili v avtomobil, kjer je moral počakati, da se je položaj umiril, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred sodiščem v Norristownu, predmestju Philadelphije, v katerem živi tudi Cosby, se je ob začetku procesa zbralo tudi več njegovih nasprotnikov in podpornikov. Vsi so zahtevali pravico - eni za Cosbyja, drugi za njegovo domnevno žrtev Andreo Constand, ki naj bi jo Cosby leta 2004 spolno zlorabil.

Prvo sojenje Cosbyju se je junija lani končalo brez razsodbe. Ker se porota ni uspela poenotiti glede sodbe, je sodnik proces razveljavil. Na ponovljenem sojenju je zdaj zbrana nova porota, Cosby pa ima tudi novega branilca. Cosby je v treh točk obtožen nedostojnega napada z oteževalnimi okoliščinami. Za vsako točko je bilo zgroženih do deset let zapora. Igralec, ki je v 80. letih postal svetovno slaven s svojim »šovom Billa Cosbyja«, vse obtožbe zavrača.