Poštar, ki je dal lani odpoved, svojega dela ni opravljal že najmanj štiri leta. Policija je namreč po naključju ugotovila, da 33-letnik zadnja tri leta službovanja pri italijanski pošti ni dostavil niti ene pošiljke.

Nenavadnemu načinu izražanja nezadovoljstva na delovnem mestu so policisti prišli na sled med rutinsko kontrolo prometa. V avtomobilu neimenovanega nekdanjega poštarja so policisti našli 20-centimetrski nož, na zadnjih sedežih pa okoli 70 pisemskih ovojnic. Ker se jim je najdba zdela precej nenavadna, so preiskali še njegovo stanovanje, kjer so našli 40 škatel, polnih pisemskih ovojnic. Nedostavljeno pošto so pretežno sestavljali bančni izpiski, položnice in osebna korespondenca.

Italijanska pošta verjetno ne sodi med najzanesljivejše

»Niso me dovolj plačali, zato sem nehal delati,« je po poročanju tujih medijev prostodušno povedal nevestni poštar, ki se sedaj sooča z obtožbami kraje in posedovanja orožja.

Da italijanska pošta najverjetneje ni najbolj zanesljiva na svetu, poleg najnovejšega primera dokazuje tudi nekaj starejših. Januarja je tako policija v Vicenzi aretirala 56-letnika, ki je imel v garaži pol tone nedostavljenih pošiljk. Zbirko nedostavljene pošte so po najdbi dostavili naslovnikom, čeprav so bila nekatera pisma stara tudi osem let.

Pred petimi leti je tudi sardinska policija ugotovila, da nek tamkajšnji poštar ne opravlja svojega dela. Tudi on je v kleti hranil 400 kilogramov pisem, ki niso prispela tja, kamor so bila namenjena.

Za tovrstno početje je v Italiji zagrožena kazen do enega leta zapora.