Žalski Omco ima odprtih več delovnih mest. V svojo ekipo, ki šteje trenutno 173 redno zaposlenih, želijo sprejeti še vodjo kontrole, CNC-operaterja in modelarja. Prijave na vsa delovna mesta sprejemajo do 30. aprila na naslovu e-pošte: jerneja.zagar@omcometals.com.

Vodja kontrole, ki naj ima VI. stopnjo izobrazbe strojne ali metalurške smeri, aktivno govori angleško ali nemško, pozna tehnične predpise na področju kakovosti ulitkov, bo z delom lahko začel po dogovoru. Zaposlili pa ga bodo za nedoločen čas ob polletni preizkusni dobi.

Od kandidatov za CNC-operaterja, ki naj imajo najmanj leto dni delovnih izkušenj ter V. stopnjo izobrazbe strojne, metalurške, lesne ali druge ustrezne smeri, med drugim pričakujejo odgovornost za delo, vztrajnost, natančnost in samostojnost. Podjetje jim bo izbranemu CNC-operaterju zagotovilo zaposlitev za eno leto z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas.

Prav tako vsaj eno leto delovnih izkušenj pričakujejo od kandidatov za modelarja. Ob tem naj imajo vsaj IV. stopnjo izobrazbe lesarske, strojne ali druge ustrezne smeri, odgovorni pa bodo za izdelavo lesenih modelov oziroma jedrovnikov in modelov/jedrovnikov iz umetnih mas, pa tudi za montažo modelov na modelne plošče, za izdelavo livnih sistemov po navodilih tehnologa, za sodelovanje s tehnologi glede izvedbe delitev jedrovnikov in modelov ter barvanje in oblikovanje modelov. Modelarja bodo prav tako zaposlili takoj, ko se bodo o tem z njim uspešno dogovorili, zaposlili za eno leto z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas.

Letos namerava podjetje, ki se je nedavno zaradi poenotenja znotraj skupine Omco, preimenovalo v Omco Metals Slovenija, zaposliti še 20 sodelavcev. Ambicija podjetja, ki je minulo leto zaokrožilo s 17,8 milijona evrov prihodkov, pa je, da letos prihodke dvigne na kar 21,5 milijona evrov. jpš