Najtežje je do polfinala prišla Španija, saj je Nemčija v Valencii po drugem dnevu vodila z 2:1. Zadnji dan pa je najprej prvi prvi tenisač sveta Rafael Nadal gladko premagal Alexandra Zvereva s 6:1, 6:4 in 6:4, kar je bila 24. zaporedna zmagal Nadala v Davisovem pokalu. Potem pa je David Ferrer po izredni borbi le strl odpor Kohlschreiberja.

Pred tem se je reprezentanca ZDA kot prva uvrstila v polfinale, kar ji je uspelo po zmagi Jacka Socka in Ryana Harrisona v igri dvojic nad Belgijcema Sanderjem Gilleom in Jordanom Vliegenom. Belgija, lanska finalistka, je četrtfinale igrala brez dveh najboljših posameznikov Davida Goffina in Steva Darcisa.

Lucas Pouille je francoskim branilcem naslova zagotovil nadaljnje boje v letošnjem pokalu v dvoboju z Italijo. V Genovi je v četrtfinalnem obračunu premagal Fabia Fogninija z 2:6, 6:1, 7:6 (3) in 6:3 ter zagotovil nedosegljivo prednost s 3:1. Zadnjega dvoboja tako niso več igrali.

Hrvaška je v Varaždinu proti Kazahstanu povedla s 3:1 in si že zagotovila polfinalni nastop; tudi tu ni bilo več petega obračuna. Za slovensko južno sosedo je tretji dan odločilno točko prispeval tretji igralec sveta Marin Čilić, ki je Mihailu Kukuškinu prepustil vsega tri igre in dosegel drugo posamično zmago na tekmovanju. Pete tekme niso več igrali. V soboto je zmagala tudi hrvaška dvojica Ivan Dodig/Nikola Mektić.