Do menjave na vrhu največje nemške banke prihaja po nedeljskem izrednem zasedanju nadzornikov banke. Član nadzornega sveta Paul Achleitner je dejal, da je Cryan v preteklih letih odigral ključno vlogo v banki, a so po podrobni analizi poslovanja sklenili, da Deutsche Bank potrebuje novo dinamiko vodenja. Britanec Cryan je bil sicer za soizvršnega direktorja imenovan leta 2015, leto pozneje pa je vajeti prevzel sam. Zadolžen je bil za »čiščenje hiše«, česar se je lotil z zmanjšanjem stroškov. Dpa ob tem poroča, da mu kljub vsem ukrepom ni uspelo oživiti investicijskega sektorja, ki je bil nekdaj glavni prinašalec denarja nemške banke.

Vodenje banke tako prevzema 47-letni Sewig, dosedanji podpredsednik in član uprave ter vodja komercialnega sektorja banke. Sewing je v danes objavljenem pismu zapisal, da je bil začetek letošnjega leta soliden. »Vendar naša ambicija ne bi smela biti soliden,« je ob tem poudaril.

Delnice Deutsche Bank po napovedi menjave na čelu banke v današnjem uvodnem delu trgovanja poskočile za tri odstotke na 11,70 evra, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po nedeljskem izrednem zasedanju nadzornikov so iz banke še sporočili, da je drugi podpredsednik banke Marcus Schenck, ki je bil prav tako v igri za prevzem direktorskega stolčka, vodstvo banke obvestil, da namerava še pred majskim letnim zasedanjem zapustili Deutsche Bank.