Ste po porazu med dvojicami verjeli v slovenski preobrat?

Ne zgolj jaz, vsi smo verjeli. Včerajšnji dan se res ni začel po pričakovanjih. Med dvojicami smo imeli ogromno priložnosti, bili smo boljši na igrišču, toda po smoli smo izgubili. V nadaljevanju je Bedene odigral, kot zna, in nas znova vrnil v igro.

Kako to, da ste dali priložnost Niku Razboršku?

Ves teden smo vedeli, da je Razboršek za Aljažem Bedenetom trenutno naš najboljši igralec. Odločili smo se, da bomo previdni, saj smo se bali, da če bi ga dali igrati prvi dan, bi lahko ob morebitnem dolgem dvoboju izgubil preveč moči.

Torej je bil Nik Razboršek vaš joker, ki ste ga skrivali pred javnostjo?

Tako je. Zato tudi na prvi tiskovni konferenci prejšnji teden Razborška nisem omenil niti enkrat, da je le imel mir. Ves teden smo ga pripravljali na nasprotnika, s katerim se je pomeril v odločilnem dvoboju. Dobro smo se pripravili, kar je Razboršek ob odlični podpori publike potrdil na igrišču. Res pa je, da smo si želeli, da do odločilnega dvoboja sploh ne bi prišlo.

Tristo mest boljšega igralca na svetovni lestvici se ne premaga vsak dan.

Dejstvo je, da Razborškova uvrstitev na lestvici ni realna, saj ima v zadnjih sezonah obilo težav s poškodbami, po katerih se potrpežljivo vrača. Pred mesec dni je premagal igralca, ki je na svetovni lestvici 250. Poleg tega je boljši od tekmeca na pesku in se bolje znajde pod pritiskom. Če prištejemo še dejstvo, da se je vse skupaj dogajalo v nepredvidljivem Davisovem pokalu, dobimo zmagovito formulo.

Kako ste doživeli prvo zmago na selektorski klopi?

Prva je vselej nekaj posebnega. Moram priznati, da mi je po porazu proti Poljski in med dvojicami v Portorožu vse skupaj odleglo.

Kakšna je prihodnost slovenskega ekipnega tenisa?

V polni postavi lahko napredujemo v 1. skupino. Ves čas smo v navezi z Blažem Rolo, ki si vselej želi igrati za Slovenijo. Blaž je nedvomno del naše reprezentance in bomo nanj vselej računali. Če obdržimo ogrodje reprezentance ter zdravega Aljaža, sem prepričan, da nas lahko čakajo še lepi časi. Lažje bi bilo zmagovati, če bi imeli uspešno dvojico, po drugi strani pa je vselej lepo imeti igralca kova Nika Razborška, ki lahko priigra zmago.