Paul Lonyangata je maraton odtekel v času dveh ur, šestih minut in 21 sekund, Saina pa je zmagala s časom dveh ur, 22 minut in 56 sekund.

Navkljub temu pa sta čez ciljno črto pritekla povsem blizu, za kar so poskrbeli prireditelji, saj so atletinje na progo spustili 16 minut in 26 sekund pred atleti - tolikšna je bila namreč razlika med najboljšima med moškimi in ženskami na lanskem teku. Tako je Lonyangata Saino ujel in prehitel v zadnjih nekaj sto metrih.

Saina je na koncu za vsega tri sekunde prehitela rojakinjo Ruth Chepngetich, Gulume Chala iz Etiopije je na tretjem mestu za zmagovalko zaostala deset sekund. V moški konkurenci so prva tri mesta osvojili Kenijci, Mathew Kisorio je bil drugi z zaostankom 11 sekund, Ernest Ngeno pa tretji z zaostankom 16 sekund.

V Rimu najhitrejša Kipchoge in Tusova

Maraton so že 24. zapored organizirali tudi v Rimu. V moški konkurenci je tako kot v Parizu zmago slavil Kenijec. Cosmas-Jairus Kipchoge Birech je 42-kilometrsko razdaljo premagal v času 2:08:03 in za 29 sekund prehitel Abdija Ibrahima iz Bahrajna. V ženski konkurenci je bila najhitrejša Etiopijka Rahma Tusa. Tusova, ki je v italijanski prestolnici zmagala tretjič po vrsti, je za natanko tri minute prehitela Dalilio Goso iz Bahrajna.