Dallas je sicer po prve tretjini vodil že s 4:0. Devin Shore je zadel v sedmi minuti, nato pa je kar trikrat, v 9., 12. in 14. minuti, zadel Jamie Benn. Oba gola kraljeva sta padla v drugi tretjini, pod oba se je podpisal Alec Martinez.

Vmes pa so opravili že žreb za končnico lige NHL. Kralji bodo najprej igrali proti Vegasu, ki je bil tretji na zahodu in peti v ligi. Kralji so na zahodu osvojili sedmo mesto, v 82 tekmah so zbrali 98 točk. Zlati vitezi so sicer za konec rednega dela izgubili proti Calgaryju z 1:7.

Zvezde iz Dallasa so se od rednega dela poslovile z zmago, sezono pa že končale, saj so ostale brez uvrstitve v končnico. Tudi na zadnji tekmi je blestel Benn, ki je dosegel drugi »hat trick« v treh tekmah in četrtega v karieri. Na zadnjih treh tekmah je dosegel sedem golov.

Kari Lehtonen je ubranil 34 strelov, odigral pa je 445. tekmo in morda tudi zadnjo v dresu Dallasa, saj mu poleti poteče pogodba. Blestel je tudi Aleksander Radulov s tremi podajami.

»Težko je gledati nazaj in ugibati, kaj bi lahko naredil drugače. Večino leta smo igrali dober hokej, toda ravni igre nismo dvignili, ko je bilo to nujno. Zato smo izven končnice,« je povedal Benn.

Naslednji izziv kralje čaka kmalu, končnica se namreč začne 11. aprila. Los Angeles je v rednem delu lige NHL zlate viteze iz Las Vegasa dvakrat premagal. »Zdaj potrebujemo vsakega igralca posebej. Vsi moramo biti najboljši. Zabava se začne zdaj. Upam, da smo vsi pripravljeni,« je dejal center kraljev Adrian Kempe.

Vodstvo Los Angelesa in igralci so sicer donirali v sklad za družine tragično preminulih članov mladinske hokejske ekipe Humboldt Broncos iz kanadske province Saskatchewan, ki so v soboto umrli v prometni nesreči.

Philadelphia je s pomočjo Clauda Girouxa, ki je dosegel tri gole, premagala New York Rangers s 5:0 in si zagotovila končnico. Boston je s 5:2 ugnal Ottawo, Toronto s 4:2 Montreal. Florida je bila s 4:3 boljša od Buffala, Washington s 5:3 od New Jerseyja, Winnipeg s 4:1 od Chicaga. Nashville je bil s 4:2 boljši od Columbusa, Colorado s 5:2 od St. Louisa. Anaheim je s 3:0 porazil Arizono, Minnesota s 6:3 San Jose.

New York Islanders so po podaljšku s 4:3 premagali Detroit, Carolina pa prav tako po podaljšku s 3:2 od Tampe. Igralci Edmontona so se veselili zmage po kazenskih strelih, s 3:2 so bili boljši od Vancouvra.