Luka Dončić je imel v uvodnih tridesetih krogih povprečje 16,9 točke, 4,8 skoka, 4,6 podaje in 1,2 pridobljene žoge - indeks 22,7, Real Madrid pa je osvojil peto mesto, tako da se bo v četrtfinalu na tri zmage pomeril s Panathinaikosom.

Dončić je hkrati tretji strelec evrolige za Rusom Aleksejem Švedom (21,4) in Francozom Nandom de Colojem (17,1). Slednji je prav tako drugi po statističnem indeksom (20,2), tretji pa je Šved (20).

Evroliga priznanja za MVP rednega dela ne podeljuje, saj najboljšega igralca tekmovanja izbira le po zaključnem turnirju, ki bo letos od 18. do 20. maja v Beogradu. V zadnjih treh sezonah so to bili Sergio Llull, Nando de Colo in v sezoni 2014/15 Nemanja Bjelica.

Luka Dončić je bil v tej sezoni štirikrat MVP kroga, hkrati pa je imel petkrat statistični indeks 35 ali višji.

Trije Slovenci v končnici

Slovenija bo imela poleg Dončića in Anthonyja Randolpha v končnici evrolige še enega predstavnika, Bena Udriha (na enajstih tekmah povprečje 11 minut in 3,2 točki), ki je z Žalgirisom osvojil šesto mesto, tako da se bo v četrtfinalu, ki se začne 17. in 18. aprila, pomeril s podprvakom Olympiacosom iz Pireja. Preostala para sta CSKA Moskva - Himki Moskva ter Fenerbahče Istanbul - Baskonia Vitoria.

Brose Bamberg (11-19), za katerega je Aleksej Nikolić povprečno igral dobrih dvanajst minut (2,6 točke), je evroligo končal na dvanajstem mestu, Crvena zvezda Alena Omića (8,4 točke, 3,9 skokov) je bila štirinajsta, zadnje šestnajsto mesto pa je zasedel Anadolu Efes Zorana Dragića, ki je se je februarja huje poškodoval, do tedaj pa je imel povprečje dobrih deset točk in bil januarja MVP kroga.