Miami je, zdaj ko je že uvrščen v zaključne boje v končnici, popustil in tokrat visoko izgubil pri New Yorku. Nerešljiva uganka za vročico je bil predvsem novinec Dotson, ki je dosegel rekord kariere, tudi rezervist Luke Kornet je s 17 točkami dosegel izkupiček kariere.

»V končnico želimo vstopiti na najvišji ravni. Nočeš je začeti s tremi zaporednimi porazi. Zagotovo želiš zmagati, se dobro počutiti in igrati na najboljši možni način. Ta tekma tako za nas ni bila izrednega pomena, čaka nas še veliko močnih tekmecev,« je po tekmi dejal Dwyane Wade, trikratni prvak z moštvom Miamija.

Kratkohlačniki so prekinili negativni niz štirih porazov, dodatno sta k zmagi pripomogla še Trey Burke s 17 točkami in Kyle O'Quinn s 14 točkami in prav toliko ujetimi žogami. New York je vknjižil najboljši izkupiček trojk v tej sezoni, zadel jih je kar 18, od tega Dotson in Kornet po štiri.

»Svoje ekipe drevi sploh nisem poznal, to je bilo povsem nekaj drugega kot prejšnje dni in kako smo igrali zadnjih nekaj tednov,« pa po tekmi ni bil najbolj navdušen trener Miamija Erik Spoelstra. Miami je zadržal šesto mesto v vzhodni konferenci, v ponedeljek zvečer pa vročica gosti Oklahoma City Thunder.

Na ostalih tekmah so Detroit Pistons po podaljšku premagali Dallas Mavericks s 113:106, Orlando Magic so v rednem delu s 100:137 klonili proti Charlotte Hornets, Philadelphia 76ers so bili od Cleveland Cavaliers boljši s 132:130, Boston Celtics od Chicago Bulls s 111:104, Toronto Raptors pa od Indiana Pacers z 92:73.

Kar nekaj ekip je pred domačimi gledalci izgubilo. Washington Wizards so morali priznati premoč Atlanta Hawks s 97:103, Memphis Grizzlies Sacramento Kings s 93:94, Phoenix Suns New Orleans Pelicans s 103:122, Los Angeles Lakers pa Minnesota Timberwolves s 96:113.