Lestvico so na vrhu rednega dela zaključili košarkarji moskovskega CSKA, ki so že v četrtek z 92:81 ugnali Crveno zvezdo.

V drevišnjem »slovenskem« derbiju med Realom in Brosejem iz Bamberga so več od tekme odnesli predstavniki španske ekipe, ki so se doma veselili visoke zmage. Poleg Randolpha se je za Real izkazal tudi čudežni deček slovenske košarke Luka Dončić, ki je v 21 minutah dosegel 12 točk in štiri podaje. Na drugi strani je Aleksej Nikolić za nemško ekipo v 24 minutah prispeval tri točke in pet podaj.

Udrih s šestimi točkami za zmago Žalgirisa

Olympiacos Pirej je s 85:86 klonil proti Žalgirisu iz Kaunasa. Ob tem je Beno Udrih v 27 minutah za Žalgiris prispeval šest točk, osem podaj in dva skoka. Drevi sta igrala še Valencia in Maccabi Tel Aviv, s 87:84 pa so bili boljši španski predstavniki.

Prvenstveno lestvico so s 24 zmagami in 54 točkami na vrhu zaključili člani moskovskega CSKA, drugi je Fenerbahče Istanbul z 21 zmagami in 51 točkami, tretji Olympiacos Pirej z 19 zmagami in 49 točkami, četrti pa atenski Panathinaikos z 19 zmagami in prav tako 49 točkami, a slabšo razliko v koših. Peti je Real, šesti Žalgiris, sedma Baskonia in osmi Himki v konkurenci 16 ekip.

Zaključni turnir najboljše četverice bo med 18. in 20. majem gostila Štark Arena v Beogradu.