Nogometaši Drave so v spomladanskem delu še vedno neporaženi. Po remiju proti Fužinarju so nanizali tri zmage in tako ohranjajo korak z vodilno Muro. Ptujčani se bodo tokrat pomerili z ljubljansko Ilirijo, ki je na velikonočni ponedeljek po zmagah nad Fužinarjem in Zarico iz Kranja izgubila proti sosednjim Radomljam z 1:2. Ekipi sta se nazadnje pomerili lanskega oktobra, ko so se v Šiški tudi po zaslugi dveh golov Nastje Čeha (na fotografiji) zmage s 3:2 veselili Ptujčani. Nekdanji slovenski reprezentant bo bržkone tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za gostujoča vrata, saj je z devetimi zadetki najboljši strelec svoje ekipe.

Jutri bodo na igrišče stopili tudi nogometaši Mure, ki so se po nepričakovanem porazu na pomurskem derbiju proti Nafti znesli nad Veržejem in mu nasuli kar osem golov. Prekmurci se z 62 doseženimi goli ne ponašajo le z najboljšim napadom v ligi, zelo zanesljiva je tudi njihova obramba. Doslej so prejeli vsega 12 golov, kar je precej slaba novica za v napadu neučinkovite Brežice, ki v povprečju dosežejo manj kot gol na tekmo.

Pari 22. kroga 2. SNL, danes ob 15.00: Sežana – Brda, ob 16.00: Radomlje – Rogaška, ob 16.30: Fužinar – Nafta, Krka – Jadran – Dekani, jutri ob 13.10: Drava Ptuj – Ilirija, ob 16.30: Mura – Brežice Terme Čatež, že odigrano: Bravo – Dob 1:0 (0:0).