Bjoergnova je februarja na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojila še svojo osmo zlato kolajno in postala najuspešnejša udeleženka zimskih olimpijskih iger v vseh časov. S skupaj 15 olimpijskimi kolajnami je boljša celo od svojega biatlonskega rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna, ki je tekmovalno kariero končal v začetku tedna.

»Perfektno sem končala olimpijsko kariero,« je v zvezi z nastopi v Južni Koreji povedala tekmovalka. A ne le olimpijske medalje, gre za športnico, ki se je s samimi superlativi zapisala v zgodovino športa. Z 18 naslovi svetovne prvakinje je na vrhu lestvice tudi s tem dosežkom, tja pa sodi tudi s 104 zmagami v svetovnem pokalu, 184 uvrstitvami na stopničke za zmagovalke in skupaj kar 41 kolajnami z velikih tekmovanj.

Odločitev je bila pričakovana, saj je Bjoergnova, doma jo čaka dveletni sin, že sredi marca na finalu svetovnega pokala v Oslu dejala, da je njen čas minil. Takrat je napovedala, da se bo med velikonočnimi prazniki dokončno odločila, ali bo tekmovala tudi prihodnjo sezono in nastopila na svetovnem prvenstvu v Seefeldu.