Velikonočno prenajedanje ja za nami, a »blagoslovljenih« ostankov žegna, ki vam ga kljub najboljši volji želodca ni uspelo použiti do konca, nikar ne mečite v smeti, svetujejo na katoliškem spletnem portalu Aleteia. »Ponekod mesne ostanke dajejo psu, da je tudi čuvaj hiše blagoslovljen,« pravijo, odsvetujejo pa, da bi s hrano razveselili mačke, saj so te »povezane s čarovništvom, hudičem«. Žegen lahko tudi zažgete, jajčne lupine pa potresete po domači njivi. Tako vaš vrt ne bo samo blagoslovljen, ampak tudi dobro pognojen. Med bolj priljubljenimi darovi spomladanske narave je sicer regrat, v katerem so v uredništvu revije Zvezde našli odlično priložnost za še eno anketiranje slavnih. Večina ga po pričakovanjih obožuje, sploh s krompirjem in ocvirki, izrazito nenaklonjen pa mu je televizijski voditelj Janko Šopar, ki ga »res ne mara«, a ga s plemenitim plevelom bližnji očitno vseeno temu silijo, saj ga menda obeduje samo, »če je res treba«.

Jože Potrebuješ ima 240 kravat, Zvezdan Martič nobene

Po katoliško blagoslovljenem in vremensko ugodnem podaljšanem koncu tedna so se otroci namesto v vrstah za flancate na primestnih razglednih hribih dva dni zapored drenjali na koncertu zasedbe Jaz sem Luna v ljubljanskih Stožicah, podjetnice pa so se zglasile v ljubljanskem hotelu Union, kjer je že šesto leto zapored potekalo srečanje 500 podjetnic. Udeleženke celodnevnega dogodka so bile po nasvetu organizatorjev oblečene v rdeče, v množico pa se je odlično vklopila tudi piarovka, novinarka in na družbenih omrežjih vplivna Danica Lovenjak. Celodnevno povezovanje prireditve, kjer se je zvrstilo mnogo motivacijskih predavanj in okroglih miz, so zaupali duhovitemu Petru Polesu, ki je ob priložnosti mikrofon namesto s klasično izbiro »test« šaljivo testiral z besedico »testis«.

Televizijski voditelji so sicer pomembna tema aktualnih številk rumenega tiska – v reviji Nova so se v dvostranskem prispevku poglobili v stiliranje moških voditeljev domačih informativnih oddaj. Medtem ko so navdušeni nad uglajenostjo Tomaža Bratovža in Mirka Mayerja s Planeta TV, jih skrbi, kaj se dogaja z Zvezdanom Martičem z nacionalke. Voditelj namreč ne nosi kravate, preveč sproščena pa je tudi njegova pričeska. »Takšen Zvezdan Martič bi prej sodil za kamero kot pred njo, a je s tako neurejeno frizuro in odpeto srajco že večkrat vodil poročila,« so neprizanesljivi v Novi, kjer so reportažo opremili celo s podnaslovom »DA TE KAP!«. Bolj naklonjen kravatam je medtem Jože Potrebuješ, ki po razvpiti izpovedi vsakodnevnega pranja avtomobila v spodnjicah in rumenih škornjih nadaljuje modna razkritja. Reviji Story je zdaj zaupal, da ima doma okoli 240 kravat, tri ali štiri omare oprav (predvsem suknjičev) z nastopov, naklonjen pa je tudi nakupovanju novih oblačil. Pri tem ni zaletav – v trgovinah si nove kolekcije sprva več ur ogleduje, saj se tako dobro seznani z aktualnimi modnimi smernicami.

Kavčiča navdušujejo avanture, Oblaka gostilne

Z modo in videzom nasploh se manj od omenjenih gospodov obremenjuje voditeljica oddaje Obzorja duha na Televiziji Slovenija Romana Kocjančič, v zasebnem življenju frančiškanska redovnica pri Marijinih misijonarkah. Pred kamerami je morda res podobna uglajeni podjetnici v poslovnih kostimih, ki poudarjajo telesne obline, a v prostem času ji za te reči ni in ne sme biti mar, saj jo zanimajo le lepote kapele. »V ogledalo se bolj slabo pogledam, saj je jutranje urejanje kar rutina in to delam brez očal… Sestre imamo naravni make up lepote, ki nas čaka v kapeli. Zato se mi mudi zjutraj tja, da se pogledam v Kristusovo ogledalo,« se je izpovedala v intervjuju za katoliški portal Aleteia. Nekdanji nogometni selektor Brane Oblak je reviji Story medtem pripovedoval, kako s soprogo rada hodita na romarske pohode v Španijo. »Iz verskih razlogov gotovo ne,« je začel Oblak in dodal, da sta v romanju našla predvsem kakovostno aktiven dopust. To ne pomeni, da stvari nista predana – med potjo spita celo na pogradih, kjer vsi smrčijo, saj se na teh izletih ob koncih dneva spije veliko vina. Navdušena sta še nad bagetami in okusnimi meniji za romarje, ki jih ponujajo na vsakem koraku, občasno pa se spreta zaradi različnih turističnih zanimanj. »Ona je umetniško nagnjena, zato bi si cele dneve ogledovala cerkve in muzeje, meni pa se ne ljubi. Jaz bi šel v gostišče, kjer bi jo počakal,« razlaga Oblak in dodaja, da k nejevolji včasih prispevajo žulji na stopalih, zaradi katerih je bil enkrat ob pet nohtov. Tarnal sicer ni, saj so ga v življenju že prej dostikrat žulile kopačke. O aktivnostih zunaj nogometa je bil ta teden zgovoren še aktualni nogometni selektor Tomaž Kavčič, ki je Novi potrdil »govorice«, da se je v mladosti šolal za pomorščaka, menda zato, ker je verjel, da je to povezano z velikim avanturizmom, kot ga je bil vajen v filmih. Avantur ni bilo, a bile so življenjske lekcije, uporabne tudi v nogometu, je dodal.

Od nogometa k formuli 1 – nova komentatorja dirkanja s formulo sta Dušan Lukić in Andraž Zupančič, ki ne bosta nadaljevala tradicije hripavega vzklikanja. Ekipa revije Zvezde ju je namreč srečala v lokalu sredi prestolnice, kjer sta svojim glasilkam privoščila vročo limonado z ingverjem in limono. Po Centru se je z vozičkom za tovorjenje dobrot s tržnice menda sprehajal tudi upokojeni novinar in televizijski voditelj Janez Čuček, z vozičkom za dojenčke pa sta po središču Ljubljane medtem pohajala Tanja Žagar in Miki Šarac, ki so ju ujeli paparaci revije Nova. Mikijev brat Goran Šarac, sicer magister ekonomskih znanosti, glasbenik in soprog pokojne Simone Weiss, pa ima po novem politične ambicije. Na svojem profilu na facebooku je objavil svoj življenjepis in pojasnilo, zakaj bo kandidiral na prihajajočih državnozborskih volitvah. »Vsa pridobljena znanja, svoje izkušnje in energijo želim zdaj uporabiti v politiki. Kot nov obraz želim delovati v dobro skupnosti, saj so moji osebni poklicni in materialni cilji izpolnjeni,« pravi Šarac, ki bo kandidiral za stranko Socialnih demokratov.