Te starine naj bi bile vključene v dnevni prostor (na načrtu prostor številka 3), ki naj bi bil sicer karseda »zračen«, brez veliko omar, ker je za to dovolj prostora drugod. V kuhinji (prostor 4) bi rada imela mizo za zajtrk in kosilo, ko gre samo za člane družine. Prostor 2 je predsoba – ali bi morda lahko bil tu šivalni stroj? Vhod s stopniščem ni ravno širok (prostor 1), a bi rada imela tu nekaj za odlaganje oblek. Na tlorisu so označene tudi inštalacije. Za nasvet se vam zahvaljujem! Jožica

Odgovor:

Narisala sem vam idejno zasnovo opreme vaših prostorov v novi hiši. Vsekakor lahko umestite vaše starine. Seveda pa bodite pozorni pri izbiri stila notranje opreme vseh prostorov v hiši!  Predlagam enoten stil. Morda se boste odločili za moderen, retro ali morda klasičen stil opreme …  Pri izrisu opreme sem v predsobo umestila šivalni stroj in poleg predlagam polfotelj. Na nasprotni steni pa umestite veliko ogledalo in element za odlaganje dnevnih oblačil. V zrcalu se vam bo podvojila slika lepega šivalnega stroja.

Kuhinjo sem vam narisala glede na približno označene instalacije. Tudi zajtrkovalnico imate lahko, jedilno mizo za dnevna kosila in druženje pa umestite v jedilnico. V dnevnem prostoru  lahko dvosede umestite tako, da bosta uri vidni in bosta pravzaprav pomembna detajla v prostoru. Upam, da vam bo idejna zasnova v pomoč pri nadaljnjih odločitvah.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.