Skupno je Olynyk, ki je v prvih dveh minutah zaslužil bonus v višini milijon dolarjev za odigranih 1700 minut v sezoni, je tekmo končal pri 19 točkah, vključno s 15 za tri točke. Zdaj njegovi soigralci pričakujejo, da se bo izkazal tudi zunaj dvorane.

»Večerja, pijača, pivo ... vse to bo danes častil,« je po tekmi v šali dejal Spoelstra in dodal: »Bom videl, če še lahko dobim vstopnice za gledališče. Vse je na njem. Danes bom vse 'nabil' na njegov račun.«

Olynyk, ki je 19 točkam dodal še osem skokov in pet podaj, je po tekmi dejal, da je bil kot v transu. »Vse, kar sem vrgel proti košu, je šlo v koš. Počutil sem se neverjetno.«

Po 19 točk je k zmagi Miamija prispeval tudi Josh Richardson, Justine Winslow pa jih je zbral 18.

Spoelstra je po tekmi še razkril, da so Dragić (desni gleženj), Wade (levo zapestje) in Johnson (levi gleženj) vsi igrali kljub poškodbam, da se je Miami uvrstil v nadaljevanje prvenstva NBA, zato upa, da jim bo počitek dobro del.

dd

V obračunu za prevlado na vzhodu so Toronto Raptors s 96:78 porazili Boston Celtics, potem ko je DeMar DeRozan prispeval 16 točk, prav vsak od košarkarjev Toronta pa je dosegel vsaj dve točki. Zdaj imajo plazilci tri tekme prednosti pred Kelti na vrhu vzhodne konference.

»Prepričan sem, da lahko ubranimo prvo mesto na vzhodu. Čeprav smo si že pred časom zagotovili končnico, smo ohranili mirnost, zbranost in igramo profesionalno,« je po tekmi dejal zvezdnik Kyle Lowry, ki je k zmagi dodal 13 točk, pet skokov in pet podaj. Fred VanVleet je s sklopi k zmagi prispeval 15 točk, izkazal pa se je tudi Delon Wright z osmimi točkami, devetimi skoki in osmimi podajami.

V Detroitu je JJ Redick dosegel 25 točk in popeljal Philadelphia 76ers do 12. zaporedne zmage, s katero so obenem izločili domače Pistons iz boja za končnico prvenstva NBA. Gosti so slavili s 115:108, čeprav so še četrto tekmo zapored odigrali brez prvega zvezdnika Joela Embiida, ki okreva po pretresu možganov in manjšem operativnem posegu.

»Vse, odkar ni več Joela, smo fantje stopili skupaj in iz tekme v tekmo igramo tudi zanj. Zdaj vemo, da lahko zmagujemo tudi brez njega,« je po tekmi dejal Ben Simmons in dodal: »Rekli smo mu, naj se pripravi na končnico, mi pa bomo do takrat že poskrbeli za vse ostalo.«

Za Detroit je bil to prvi poraz po petih zaporednih zmagah, s katerim so odprli vrata v končnico Milwaukee Bucks, kar pomeni, da so v vzhodni konferenci že oddane vse vstopnice za nadaljevanje prvenstva.