V četrtek čez dan se bodo padavine, deloma plohe, razširile na vso Slovenijo. Zvečer bo dež od zahoda v večjem delu Slovenije že ponehal. Ponekod bo še pihal šibak jugozahodni veter, pozno popoldne ali proti večeru pa bo ponekod prehodno zapihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 3, najvišje dnevne na severozahodu okoli 8, drugod od 11 do 16 stopinj.

V noči na petek se bo razjasnilo. V petek in soboto bo pretežno jasno.

Nad severno, zahodno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak.

Danes bo v krajih zahodno in južno od nas občasno deževalo, drugod bo še suho vreme. Pihal bo jugozahodni veter, predvsem v Kvarnerju jugo.

V četrtek čez dan se bodo padavine, deloma plohe, razširile na vse sosednje pokrajine. Popoldne bodo v krajih zahodno od nas že ponehale. Jugozahodni veter bo oslabel, v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške bo zvečer prehodno zapihal severni veter.