Osumljenka naj bi v zunanji del poslopja vstopila v času kosila, ko so številni tam obedovali, in začela streljati s pištolo. Policisti so ob prihodu na prizorišče naleteli na kaotično stanje, pri čemer so številni bežali z območja. Glede na televizijske posnetke so ljudje po prihodu policije odhajali z dvignjenimi rokami.

Policija je prvo žrtev strelskega pohoda našla pred vhodom v zgradbo, le nekaj minut pozneje so naleteli na žensko, ki je po besedah policije očitno ustrelila sama sebe. Dve ranjeni ženski sta pred njo uspeli pobegnili čez cesto in se skrili v tamkajšnji restavraciji. Ranjena je bila sicer še četrta oseba, a teh poškodb strelka ni povzročila neposredno. Četrta ranjena oseba si je namreč zvila gleženj med begom.

Policija je že odkrila identiteto strelke. Gre za 39-letno Nasim Aghdam iz San Diega, ki je na youtube redno objavljala posnetke v zvezi z veganstvom, telovadbo, parodije glasbenih videospotov in prispevke v zvezi s perzijsko kulturo. Njen oče je za ameriško televizijsko postajo CBS povedal, da je Aghdamova pred streljanjem manjkala več dni in da je policijo obvestil, da je jezna na YouTube.

Spletni platformi je očitala cenzuro njenih prispevkov. »Na youtubu ali drugih straneh za deljenje posnetkov ne obstajajo enake možnosti za rast. Vaš kanal bo rasel le, če bodo oni to hoteli,« je med drugim zapisala. Aghdamova se je na svoji spletni strani pritoževala še, da je YouTube skoparil s prilivi oglaševalskega denarja, ki naj bi ga ustvarjali njeni posnetki, ter da je omrežje izbrisalo nekatere njene videoposnetke. Njen youtube račun medtem ni več dostopen. Odstranili so tudi njena računa na instagramu in facebooku.

Aghdamova se je v medijih pojavila že leta 2009, ko jo je citiral časopis San Diego Union-Tribune. Takrat je bila udeleženka protesta proti uporabi prašičev med urjenjem vojakov.

V bolnišnici Zuckerberg San Francisco so potrdili, da so sprejeli tri ranjene osebe - ena od njih je v kritičnem stanju, še ena oseba naj bi bila huje ranjena.

Na sedežu Googlovega hčerinskega podjetja YoutTube je zaposlenih 1700 ljudi. Z Googla so sporočili, da »sodelujejo z oblastmi« in bodo javnosti posredovali več informacij v najkrajšem možnem času. Glavni sedež YouTuba je sicer okoli 50 kilometrov od glavnega Googlovega kampusa v Mountain Viewu.

O dogodku v San Brunu je bil že kmalu obveščen ameriški predsednik Donald Trump. Ta je izrazil začudenje, da je do takšnega dogodka lahko prišlo, in povedal, da so »misli in molitve« z vsemi vpletenimi. Zahvalil se je tudi policiji za njihovo delo na prizorišču.