Nogometašem trenerja Antonia Conteja v letošnji sezoni nič ne gre po načrtih. Aktualni angleški prvaki so v 32. krogu vpisali že deveti prvenstveni poraz v sezoni. Kako slabo jim gre, je mogoče ugotoviti že s pogledom na lansko prvenstveno lestvico. Pred skoraj natanko letom dni so imeli po 31 odigranih tekmah kar sedem zmag več, pet porazov manj, zbrali pa so 75 točk. Na tekmi proti Tottenhamu so pred domačimi gledalci klonili z 1:3 in izgubili še četrtič na zadnjih šestih tekmah. Če bo za Chelsea tudi nadaljevanje tako klavrno, mu grozi, da bo prihodnjo sezono ostal celo brez nastopa v ligi prvakov.

»Vse do konca prvenstva se moramo truditi in poskušati ujeti mesta, ki prinašajo igranje v ligi prvakov. Proti Tottenhamu smo imeli izvrstno priložnost, da znižamo zaostanek, a smo jo zapravili. Verjamem, da igralci dajejo vse od sebe, a navkljub temu po lestvici ne napredujemo. Zaradi tega moramo biti nekoliko zaskrbljeni,« je po tekmi priznal Antonio Conte.

Nogometaši italijanskega trenerja so v nedeljo proti londonskemu rivalu na Stamford Bridgeu izgubili sploh prvič po letu 1990 oziroma kar 27 tekmah. Z dvema goloma se je pri gostih izkazal Dele Alli, ki se je nazadnje dvakrat med strelce vpisal januarja 2017. Zanimivo, tudi tedaj prav proti Chelseaju.

Zmago s 3:1 si je v gosteh proti Evertonu priigral tudi Manchester City, ki je tako le še korak oddaljen od osvojitve svojega petega naslova najboljšega v Angliji. Slednjega si lahko zagotovi že na sobotnem derbiju, ko bo na stadionu Etihad gostil največjega tekmeca Manchester United. Če bodo meščani uspešni, bodo postali prva angleška ekipa, ki bo naslov prvaka osvojila tako zgodaj. S tem bi rekord odvzeli prav rdečim vragom, ki so v sezoni 2001/2002 državni prvaki postali 14. aprila.

A kot ugotavljajo pri BBC, je to le eden od mejnikov, ki bi jih lahko Manchester City postavil v letošnji sezoni. Če bo nadaljeval zmagovito, lahko med drugim postane tudi klub z največ osvojenimi točkami v eni sezoni, z največ doseženimi zmagami, z največ doseženimi goli, z največjo gol razliko in še bi se dalo naštevati.

Da so nogometaši Manchester Cityja na Otoku resnično razred zase, pove tudi podatek, da so imeli proti Evertonu žogo v posesti kar 82,13 odstotka igralnega časa. Gre za najvišji odstotek posesti gostujoče ekipe, vse odkar so leta 2002 v angleškem prvenstvu začeli meriti omenjeno statistiko.