Idejo za projekt sta pred dvema letoma začela snovati Grega Mrgole in Mihael Meolic. Za razvoj in oblikovanje kapsule sta se povezala z ekipo biroja Kreatif Design pod vodstvom Andreja Kregarja, kjer so idejo spremenili v sodobno oblikovan izdelek. Kapsula je zasnovana tako, da omogoča počitek, dremanje, delo za računalnikom, gledanje televizije, poslušanje glasbe ali celo aromaterapijo.

Poskrbljeno za celovito udobje

V interjerju je poskrbljeno za vse - od udobnega sedeža, ki se spremeni v ležišče, do ergonomske mizice za delo na računalniku, zabavne elektronike, tabličnega računalnika in televizorja. Izhodišča oblikovanja kapsule so bila ugoditi vsem potrebam osebe v notranjosti, kjer bo poskrbljeno za odlično ergonomijo, prezračevanje, shranjevanje kovčkov ter udobje. Privlačne linije kapsule se ujemajo s podobo sodobnih poslovnih stavb in letališč.

Rezervacijski sistem preko centralne platforme

Najem in upravljanje Airpoda bo v celoti potekalo preko centralne platforme, ki omogoča rezervacije, vzdrževanje in upravljanje s številnimi kapsulami, ki bodo postavljene po letališčih, avtobusnih in železniških postajah ter nakupovalnih in poslovnih središčih. Projekt temelji na zadnjih trendih ustanavljanja startupov s financiranjem s kriptožetoni, s katerimi bo mogoče plačevati za najem Airpodov, hkrati pa omogoča iznajdljivim investitorjem, da predlagajo tudi nove lokacije za postavitev Airpodov.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani, namenjeni prvi prodaji žetonov, www.air-pod.io.