Kim se je s predsednikom Moka Thomasom Bachom sestal v petek in se mu po poročanju severnokorejske tiskovne agencije KCNA zahvalil za »posebno pozornost«, ki jo je Mok posvetil severnokorejskim športnikom na zimskih olimpijskih igrah februarja v južnokorejskem Pjongčangu. »Nekoč zamrznjeni odnosi med severom in jugom so bili soočeni z obdobjem dramatične otoplitve«, kar gre »v celoti pripisati prizadevanjem Moka«, je povedal.

Severna Koreja naj bi po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sodelovala tudi na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020 in zimskih v Pekingu leta 2022.

Bach je na tridnevni uradni obisk v Severno Korejo prispel v četrtek. S tem je držal obljubo, ki jo je dal januarja v Lozani na pogajanjih o udeležbi Severne Koreje v Pjongčangu, da bo spomladi obiskal Pjongjang.

Severna Koreja se očitno vedno bolj odpira svetu. Prejšnji teden se je severnokorejski voditelj mudil v Pekingu, kjer se je srečal s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom. To je bil njegov prvi obisk v tujini, odkar je po smrti svojega očeta Kim Jong-ila leta 2011 prevzel oblast v Severni Koreji.