Pisarne za delodajalce, ki jih lahko najdete v vseh večjih mestih po Sloveniji, nudijo priložnost za sodelovanje s podjetji. Stremimo k hitri odzivnosti in učinkovitosti pri zagotavljanju vseh storitev zavoda na enem mestu.

V pisarnah za delodajalce vam lahko strokovno pomagamo pri:

• objavi vašega prostega delovnega mesta,

• naboru in selekciji kandidatov iz največje baze iskalcev zaposlitve v Sloveniji,

• možnostih uveljavljanja aktualnih spodbud za zaposlovanje in usposabljanje,

• usposabljanju brezposelnih po meri vašega podjetja,

• razgovorih s kandidati za zaposlitev,

• vpogledu v možnosti zaposlitvene mobilnosti na ravni EU in preko mreže EURES (https://ec.europa.eu/eures).

Pri iskanju novih sodelavcev boste sodelovali z za to posebej usposobljenimi svetovalci za delodajalce, ki dobro poznajo razmere na trgu dela in potrebne kompetence za učinkovito opravljanje delovnih nalog. Delodajalcem smo v pisarnah za delodajalce v podporo tudi strokovnjaki z različnih področij delovanja zavoda: psihologi, pravniki, svetovalci za programe aktivne politike zaposlovanja, svetovalci EURES in rehabilitacijski svetovalci.

Ko nastopijo težave pri iskanju delavcev …

Kar 39 odstotkov delodajalcev je v zadnji anketi Zavoda RS za zaposlovanje »Napovednik zaposlovanj« napovedalo, da bodo imeli v prihodnje težave pri iskanju delavcev. Ta skrb je še posebej prisotna pri velikih delodajalcih z 250 ali več zaposlenimi (59,7 odstotka). Težave pri iskanju delavcev v prihodnjih letih napoveduje tudi 38,3 odstotka malih in 37,7 odstotka srednje velikih delodajalcev.

Če želite izboljšati svojo prepoznavnost na trgu dela in privabiti talentirane iskalce zaposlitve, se lahko v sodelovanju s pisarno za delodajalce dogovorite za:

• predstavitve prostih delovnih mest, podjetja in poklicev,

• mini zaposlitvene sejme (v primerih, ko na trgu dela primanjkuje usposobljenih kandidatov),

• hitre zmenke (veliko motiviranih iskalcev zaposlitve v kratkem času).

Subvencije in programi

Če se srečujete s pomanjkanjem ustrezno usposobljenega kadra, vam lahko pri tem pomagajo ukrepi aktivne politike zaposlovanja. Za usposabljanja in zaposlitev brezposelnih je v letu 2018 na voljo še večje število programov subvencioniranja, ki so namenjeni zaposlovanju dolgotrajno brezposelnih, starejših, oseb z osnovnošolsko izobrazbo, trajnemu zaposlovanju mladih in drugim. Aktualne ukrepe si lahko ogledate na spletišču Zavoda RS za zaposlovanje, zavihek Delodajalci (https://www.ess.gov.si/delodajalci).

Če ustreznega programa usposabljanja ni na voljo, ga pripravimo. V zadnjih letih je zavod tako v sodelovanju z delodajalci, delodajalskimi združenji in izobraževalnimi institucijami razvil vrsto praktičnih izobraževalnih programov po meri delodajalcev, s katerimi iskalcem zaposlitve odpiramo nove karierne možnosti.

Več informacij najdete na:

www.ess.gov.si in v vseh pisarnah za delodajalce na območnih službah v: Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Novem mestu, Novi Gorici, Mariboru, Murski Soboti, Ptuju, Sevnici, Trbovljah in Velenju, v času uradnih ur zavoda.

Spremljate nas lahko tudi preko facebooka in linkedina.