»Ne vem še. Proti koncu sezone se bomo pogovorili z vsemi, s katerimi se moram. Na koncu sezone bomo vse vedeli,« je povedal 19-letni Dončić na vprašanje o tem, ali bo že letos oblekel dres ekipe NBA. »Nihče ni ničesar potrdil. Nobena odločitev še ni padla,« je še dejal za Planet TV.

S tem je zanikal besede svojega zastopnika v Ameriki Billa Duffyja, ki je po poročanju POP TV dejal, da se bo čudežni deček slovenske košarke udeležil letošnjega nabora ameriške košarkarske lige NBA. Kot je pojasnil Duffy, se 19-letni Dončić poleti najprej namerava udeležiti NBA kampa, nato pa se bo udeležil še izbora 21. junija v New Yorku.

Čeprav se že nekaj časa govori, da bo Dončić po koncu letošnje sezone v Evropi odšel v najmočnejšo ligo na sveto, so besede Duffyja po poročanju POP TV prva uradna potrditev te namere. Te pa je Dončić z izjavami po tekmi v Beogradu, ki jo je s trojko v zadnji sekundi odločil v prid Reala, znova spremenil v ugibanje.

Pred enim mesecem ga je ameriška športna mreža ESPN v svoji simulaciji izbora prvič postavila na prvo mesto. Na spletni strani nbadraft.net, ki je zadnjo simulacijo objavila v četrtek, je Luka Dončić na petem mestu. Pred njim so DeAndre Ayton, Marvin Bagley, Michael Porter in Mohamed Bamba.

Najvišje izbrani slovenski igralec na naboru NBA doslej je bil Boštjan Nachbar, ki so ga Houston Rockets leta 2002 izbrali kot 15. v prvem krogu.