Zmagovalka odprtega prvenstva ZDA Stephensova je po treh nizih s 3:6, 6:2 in 6:1 premagala Azarenko, le 14 dni za tem, ko jo je izločila tudi v Indian Wellsu. Trinajsta nosilka se bo v finalu pomerila s peto igralko sveta Ostapenkovo, potem ko je zmagovalka OP Francije v polfinalu gladko s 7:6 (1) in 6:3 izločila Collinsovo, ki je v četrtfinalu pripravila veliko presenečenje in izločila rojakinjo Venus Williams.

Stephensova je doslej dobila vseh pet finalov, v katerih je nastopila. Pred šestim v karieri je dejala: »Tu se počutim kot doma. Ko sem bila mlajša, sem tu velikokrat trenirala. Veseli me, da me lahko pride spodbujat veliko prijateljev in družina. Zelo so glasni.«

Mlada, nadarjena Ostapenkova je bila prav tako vesela, da si je priigrala finale. »Vesela sem, da sem se uvrstila v finale. Vem, da je Danielle igrala odlično, ne nazadnje je izločila Venus. Vedela sem, da moram vztrajati pri svoji igri, ostati mirna in to se mi je obrestovalo,« je po polfinalni zmagi dejala Latvijka.

V moškem delu sta si polfinale priigrala Španec Pablo Carreno Busta, ki je izločil šestega nosilca Južnoafričana Kevina Andersona s 6:4, 5:7, 7:6 (6), ter Nemec Alexander Zverev. Četrti nosilec je končal pohod obetavnega Hrvata Borne Čorića in zmagal dvakrat s po 6:4.